Perušič se Schweinerem titul v Ostravě nezískali, ve finále nestačili na olympijské vítěze

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na elitním turnaji světového okruhu v Ostravě na titul znovu nedosáhli. Ve finále v Dolních Vítkovicích v sobotu prohráli 21:15, 21:23 a 13:15 s olympijskými vítězi Andersem Molem a Christianem Sörumem z Norska.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Schweiner

David Schweiner | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Česká dvojice do zápasu vstoupila dobře a po přesvědčivém prvním setu si ve druhém vypracovala dva mečboly. Mol se Sörumem však oba odvrátili, sami poté proměnili první setbol a vyrovnali.

Plážová volejbalistka Hermannová má novou spoluhráčku. Nausch Slukovou nahradí Štochlová

Číst článek

„Měli jsme větší šanci to ukončit než v tie-breaku. První tři čtvrtiny setu jsme hráli dobře, pak to Norové dobře takticky začali hrát na mě a já udělal ztráty, které rozhodly,“ řekl Perušič v rozhovoru pro Českou televizi.

V rozhodující sadě Perušič se Schweinerem dlouho drželi vedení, ale v koncovka vyšla Norům. Čeští hráči sice dokázali jeden mečbol odvrátit, při druhém už ale Mol se Sörumem rozhodli o zisku 15. společného titulu.

„Nezatlačili jsme na ně při podání tak, jako v předchozích setech. A to přispělo k tomu, proč jsme prohráli,“ uvedl Perušič. „Teď si to rozebereme s trenérem, poučíme se z chyb a pojedeme s čistou hlavou na mistrovství světa,“ dodal Schweiner.

Perušič se Schweinerem ve finále domácího turnaje prohráli potřetí za sebou. „Když jsem kdysi odjížděl po čtvrtém místě, tak jsem si říkal, jestli jsem tady nepromarnil jedinou šanci na medaili. Teď máme tři stříbra a je to pro nás jeden z největších úspěchů a zážitků,“ řekl Perušič.

S Molem a Sörumem česká dvojice v utkání o titul prohrála už před třemi lety a loni nestačila na Nizozemce Alexandera Brouwera a Roberta Meeuwsena. V roce 2020 se v Ostravě kvůli koronaviru nehrálo.

Turnaj žen překvapivě vyhrály Němky Cinja Tillmannová a Svenja Müllerová, které k titulu došly z kvalifikace. Ve finále si poradily 21:18 a 21:16 s favorizovanými Brazilkami Talitou a Rebeccou.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:
Muži:
Finále: Mol, Sörum (6-Nor.) - Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (-15, 21, 13).
O 3. místo: Brouwer, Meeuwsen (3-Niz.) - Herrera, Gavira (16-Šp.) 2:0 (23, 19).

Ženy:
Finále: Müllerová, Tillmannová (14-Něm.) - Talita, Rebecca (4-Braz.) 2:0 (18, 16).
O 3. místo: Hüberliová, Brunnerová (13-Švýc.) - Heidrichová, A. Vergé-Dépréová (11-Švýc.) 2:0 (16, 18).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme