Perušič a Schweiner vyhlížejí další olympiádu, mezitím chtějí plážoví volejbalisté dokončit studia

Na olympijských hrách v Tokiu to nevyšlo, štěstí zkusí v Paříži. Řeč je o českých plážových volejbalistech Ondřeji Perušičovi a Davidu Schweinerovi, kteří se rozhodli pokračovat minimálně ještě další tři roky, tedy až do letních olympijských her ve Francii. Aktuálně ale před sportovními úspěchy dostalo přednost studium.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo)

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo) | Zdroj: Facebook Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Letošní sezonu zakončili stříbrem na finálovém turnaji Světového okruhu v italském Cagliari a přezimují na druhém místě světového žebříčku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co plánují plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner v další sezoně

Z Perušiče by mohl být právník a pravidla beachvolejbalu by vyměnil za Ústavu, zatímco Schweiner by lidem pomáhal třeba s daňovým přiznáním. To vše plánují stihnout ještě v letním zimním semestru, aby v létě vyrazili zase na písek.

„Ta letní část spojená s cestováním je náročná, co se týče kombinace cestování, hraní a do toho ještě studia. Rádi bychom tu druhou polovinu státnic udělali asi v lednovém termínu,“ říká Perušič.

Jestli by doma raději viděli právníky anebo plážové volejbalisty? „Asi jak kdo. Určitě se doma najdou členové, kteří nás radši vidí na Tenerife, ale i tací, kteří nás radši vidí doma,“ dodává s úsměvem David Schweiner.

Rozhodnutí pokračovat v kariéře ještě pár let výrazně ovlivnila i spolupráce s trenérem Andreou Tomatisem, kterému oba beachvolejbalisté vděčí za zlepšení.

„Všichni asi víme, jak klíčový byl pro naše herní zlepšení,“ podtrhuje Perušič.

České jedničky čeká ještě jedna novinka. Na písku s nimi bude trénovat i skupina juniorů, kteří by je po olympiádě v Paříži mohli nahradit.

„Je tu spousta mladých hráčů, kteří mají potenciál a chtějí se tomu věnovat naplno a rozhodně nejsou o nic horší, než jsme byli my v jejich věku. Myslím, že materiálu je více než dost,“ hodnotí Perušič.

Světové dvojky se teď věnují hlavně škole a sbírají síly na začátek další sezony. Letošní sezona je pro nejlepší českých beachvolejbalový pár nejúspěšnější v kariéře, vyhráli turnaj Světového okruhu v Dauhá, na turnaji v Ostravě stejné kategorie skončili druzí a na finálovém turnaji v italském Cagliari vybojovali stříbrné medaile.

Adéla Burešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme