Na plochodrážní Grand Prix v Praze bude chybět největší hvězda, diváci ale uvidí domácího jezdce

Na pražském stadionu Markéta se v sobotu pojede plochodrážní Grand Prix České republiky. Mezi šestnácti piloty, kteří budou bojovat o vítězství v závodu mistrovství světa, se objeví i český jezdec Václav Milík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český plochodrážní závodník Václav Milík

Český plochodrážní závodník Václav Milík | Foto: Mikael Fritzon/TT News Agency | Zdroj: Reuters

Václav Milík pojede Grand Prix na Markétě pošesté v řadě. Jeho nejlepším umístěním bylo třetí místo z roku 2017. I na letošní ročník obdržel divokou kartu od pořadatelů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na plochodrážní Grand Prix v Praze bude chybět největší hvězda, diváci ale uvidí domácího jezdce

„Na jaře všem ukázal, že patří mezi nejlepší české závodníky jak při závodě mistrovství ČR, tak při kvalifikačním kole mistrovství Evropy i při závodě mistrovství světa družstev. Nikdo z českých závodníků nevykazuje takovou formu, aby se mu mohl rovnat,“ vyjmenovává důvody pro nominaci Václava Milíka sportovní ředitel Autoklubu Markéta Pavel Ondrašík.

Jako náhradníci budou na šanci čekat Ondřej Smetana a Zdeněk Holub, který si už tuto pozici vyzkoušel před pěti lety. Bude pro něj opět zážitek pohybovat se mezi absolutní plochodrážní špičkou.

„Já se těším na všechny. Je to TOP 15 jezdců na světě a už to být tam s nimi je dobrá zkušenost,“ říká Holub.

Bez jedné z největších hvězd. Woffinden na českou Grand Prix nepřijede, má zlomený obratel a lopatku

Číst článek

Ze světové špičky bude v sobotu na Markétě několik závodníků chybět. Trojnásobný mistr světa Tai Woffinden se odhlásil kvůli těžkému zranění, které si přivodil v polské extralize. Nepojede ani hvězdný Dán Nicky Pedersen, který ztratil pevné místo v seriálu.

Kvůli rodinným důvodům se pak v Praze poprvé nepředstaví čtyřnásobný světový šampion Greg Hancock. Novinkou letošního ročníku Speedway Grand Prix byl páteční měřený trénink. Ten ovládl Švéd Antonio Lindback, který si díky tomu bude v sobotu moci vybírat startovní pozici a číslo v hlavním závodu. Divákům by navíc měly celý podnik zatraktivnit nové grafické prvky na stadionu.

„Diváci dostanou představu, jak jedou závodníci rychle, a to nejen časově, ale i v kilometrech za hodinu. Určitě se dozvědí víc než v minulosti,“ říká Pavel Ondrašík.

Grand Prix České republiky se pojede na pražském stadionu Markéta  sobotu od sedmi hodin večer.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme