Po roce znovu na stejném místě. Felipeho Massu čeká poslední domácí závod ve formuli 1

Letošní velká cena Brazílie pro něj bude tou poslední, kterou pojede. Pilot F1 Felipe Massa totiž po této sezoně ukončí kariéru. Domácí pilot se na okruhu Interlagos už jednou loučil, teď si to může zopakovat.

Sao Paulo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský pilot F1 Felipe Massa před svou poslední GP Brazílie

Brazilský pilot F1 Felipe Massa před svou poslední GP Brazílie | Foto: Paulo Whitaker | Zdroj: Reuters

„Už zase končí. Jsem zvědavý, jestli to platí, nebo jestli ho uvidíme v příští sezoně na startu,“ vtipkoval někdejší týmový kolega Felipeho Massy Kimi Räikkönen, že že Brazilcův konec nemusí být definitivní.

Sbohem, formule 1. Brazilec Massa pojede poslední dva závody

Číst článek

Felipe Massa totiž ukončil kariéru už v loňské sezoně. Williams ho ale pak požádal, jestli by se nevrátil a Brazilec na nabídku kývl.  Teď to ale vypadá, že myslí konec ve formuli jedna opravdu vážně. A bude se chtít s domácími fanoušky rozloučit lépe, než loni.

„Pro Massu GP Brazílie vždy hodně znamenala. V minulosti na Interlagosu i dvakrát zvítězil, ale letos na tyto úspěchy naváže jen těžko. I tak se bude chtít rozloučit ve velkém stylu a ne jako vloni, kdy při derniéře nedojel,“ myslí si automobilový závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Massa má na velkou cenu Brazílie mnoho vzpomínek. Na jednu ale asi už nikdy nezapomene. Když projel cílovou rovinkou velké ceny Brazílie 2008 na prvním místě, tamní ochozy hlasitě burácely. Massa s vozem Ferrari vyhrál podruhé v kariéře domácí velkou cenu a na pár vteřin byl mistrem světa.

Pak ale do cíle dojel Lewis Hamilton, který se v posledních zatáčkách dostal na páté místo, které mu garantovalo titul, a na Brazilce zbyla druhá pozice. I tak šlo o největší úspěch jeho kariéry.

Interlagos ❤️ obrigado

Příspěvek sdílený Felipe Massa (@massafelipe19),

Během ní vyhrál 11 závodů, ale také musel půlku sezony vynechat kvůli nehodě. V Maďarsku v roce 2009 mu uvolněná pružina prorazila helmu a způsobila vážné zranění.

„Ta část, kde jsem byl zasažen, se zlomila. Lékaři mi během operace část kosti vyndali a nahradili ji speciální výztuží, která mi chrání hlavu a nahrazuj funkci původní lebeční kosti,“ vzpomínal Massa pro BBC.

I přes vážnost zranění zajížděl po návratu slušné výsledky. Ve Ferrari působil až do roku 2013,. Pak přestoupil do Williamsu kde, zdá se, svoji kariéru opravdu ukončí. Stále mu ale zbývají ještě dva závody - v Bazílii a Abú Zabí.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme