Po zlatu v kickboxu přijde změna. Mašková zkusí navzdory názoru rodičů souboje v kleci

Zlatá kickboxerka ze Světových her Sandra Mašková už myslí na další velká vítězství. Když s bojovými sporty začínala, rodiče nechtěli, aby se věnovala těm plnokontaktním, kde se nenosí téměř žádné ochranné pomůcky. Mašková si ale chce vyzkoušet zápasy MMA v oktagonu.

Tento článek je více než rok starý.

Vratislav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká kickboxerka Sandra Mašková (vpravo) na Světových hrách v Polsku.

Česká kickboxerka Sandra Mašková (vpravo) na Světových hrách v Polsku. | Zdroj: czechteam.info

Kickbox jí prý dodal disciplínu. Neustále je třeba hlídat si váhu, zdravě jíst. „Jedinec, který dělá kickbox, je psychicky odolnější, což přichází ruku v ruce s fyzickou vytrvalostí,“ tvrdila v rozhovoru pro Radiožurnál Sandra Mašková. Její dovednosti v tomto sportovním odvětví jí přinesly zlatou medaili ze Světových her.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kickboxerka Sandra Mašková vybojovala na Světových hrách zlatou medaili, chce ale zkusit jinou disciplínu

Právě na psychice hodně pracovala a úspěch ve Vratislavi je pro ni dosavadní vrchol kariéry. Teď věří, že zlatá medaile přitáhne k jejímu sportu více pozornosti. „Kickbox zoufale potřebuje fanoušky,“ míní. V bojových sportech není výjimkou, že nejlepší léta kariéry, tzv. primetime, přichází až po třicítce. U žen je ale situace trochu odlišná. „Hlavně kvůli dětem, které chtějí mít,“ vysvětluje Mašková.

Podobný případ se jí zatím netýká. „Můj primetime ještě nepřišel. Stupňuji svou výkonnost každým dnem,“ těší devětadvacetiletou reprezentantku. „I když trenér mě už teď straší, že jsem stará a nahrazují mě mladší holky. Já se ale nedám, ještě nějakou chvíli vydržím,“ vzkazuje. U kickboxu konkrétně do listopadu.

V něm se totiž podívá na světový šampionát do Budapešti, kde chce dokázat, že premiérový cenný kov z velké akce nebyl náhodný. Potom chce po deseti letech vyzkoušet něco jiného. „Mám plány, chci se připravovat na další disciplínu,“ říká. Tou disciplínou bude MMA, tedy plnokontaktní bojový sport, který spojuje nejrůznější techniky z mnoha odvětví.

Umožňuje údery i chvaty a boj ve stoje i na zemi a nejčastěji se odehrává v oktagonu. Tedy kleci, která má osm stěn.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme