Povedený únik Baukea Mollema. Ve žlutém po 15. etapě zůstává Chris Froome

Díky úniku v posledních kilometrech před cílem ovládl 15. etapu Tour Nizozemec Bauke Mollema. Ve žlutém trikotu i nadále zůstává Chris Froome o 19 sekund před Italem Fabiem Aruem. Nejlepším Čechem byl 41. Roman Kreuziger.

Le Puy-en-Velay / Španělsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz 15. etapy Bauke Mollema z Nizozemska

Vítěz 15. etapy Bauke Mollema z Nizozemska | Zdroj: Reuters

Třicetiletý Mollema si pro první úspěch na Tour v kariéře dojel po sólovém úniku asi 31 kilometrů před cílem a Itala Diega Ullisiho a domácího Tonyho Gallopina porazil o 19 sekund.

Na závodech Grand Tours si sedmý muž letošního Gira připsal druhé etapové vítězství - jediný dosavadní triumf zaznamenal před čtyřmi lety v 17. etapě Vuelty.

Froome před pondělním dnem volna udržel žlutý trikot a před druhým Fabiem Aruem z Itálie nadále vede o 19 sekund.

Britského jezdce dnes nerozhodily ani technické potíže a do cíle v Le Puy-en-Velay nakonec dojel stejně jako Aru i průběžně třetí Romain Bardet z Francie se ztrátou šesti minut a 26 vteřin.

Nejlepším Čechem byl 41. Roman Kreuziger, který dojel tři minuty za hlavními favority Froomem a Urem.

"My jsme byli v dobrých pozicích, takže jsme nemuseli nic sjíždět, protože jediný, kdo byl vepředu, tak byl asi Chris Froome," říká pro Radiožurnál český cyklista. 

Další Česi Zdeněk Štybar a Ondřej Cink skončili na 105. místě, respektive 106.

ČTK, kyk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme