‚Speciální atmosféra, parádní aréna.‘ Organizátoři parkurového Global Champions si pochvalují Prahu

Praha je v těchto dnech hlavním městem světového parkuru. Sportovní disciplína, ve které se na olympiádě závodilo už v roce 1900, sice v Česku nepatří mezi ty známější, ale díky vyvrcholení elitního seriálu může její popularita stoupnout. Finálový podnik seriálu Global Champions se navíc v příštím roce do libeňské haly vrátí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdec Marc Houtzager z týmu Madrid in Motion s koněm Sterrehof`s Calimero při Prague Playoffs

Jezdec Marc Houtzager z týmu Madrid in Motion s koněm Sterrehof`s Calimero při Prague Playoffs | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Velkolepě pojali organizátoři akci, která je celosvětovou premiérou. Do letošního roku se totiž v seriálu Global Champions sečetly výkony z jednotlivých závodů a podle nich určili vítězové.

Domácí Prague Lions i s Češkou Annou Kellnerovou vypadli na parkuru v Praze už ve čtvrtfinále

Číst článek

„Chtěli jsme udělat něco úplně nového, vytvořit soutěž, kterou náš tradiční sport nezná. Na historii jezdectví jme hrdí, ale chceme držet krok s dobou a tak jsme přišli s play-off formátem,“ přibližuje Radiožurnálu zakladatel a šéf seriálu Jan Tops.

Olympijský vítěz parkuru družstev z Barcelony 1992 věří, že jediná speciální akce, která rozhodne o týmovém i individuálním titulu je krokem správným směrem. A tak jsou parkury v Miami, Paříži, Šanghaji a dalších známých místech jen jakousi kvalifikací na závěrečnou akci Prague Play Offs.

„Myslím, že nám tahle soutěž přinesla úplně novou úroveň. Závodíme po celém světě na skvělých místech. Nejlepší koně a nejlepší jezdci. Všechno se snaží organizátoři připravit ve skvělé kvalitě,“ chválí obecně jezdec Prague Lions a olympijský medailista z Ria Peder Fredricson elitní seriál Global Champions.

„Když jsem to tady viděl poprvé, tak mě to ohromilo. Aréna vypadá parádně a není to pro nás obvyklé, pořádat závody v hale. V tuto roční dobu to v Evropě ale jinak nejde. Zase ale je tu díky tomu speciální atmosféra a je to oproti předcházejícím závodům úplně jiný pocit,“ pochvaluje si Tops pražskou O2 arénu.

Podle nizozemského šéfa seriálu Global Champions se tak za rok elitní světoví jezdci a koně do Prahy na závěr sezóny vrátí.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme