Překvapivý postup volejbalistů. Můžeme si věřit, ví český trenér

Fanoušci byli po zápase překvapení, zaskočeni, ale nadšení. Největší úspěch českého volejbalu po šestnácti letech je na světě – Češi porazili v osmifinále evropského šampionátu favorizované Francouze a postoupili na turnaji mezi osmičku nejlepších.

Tento článek je více než rok starý.

Katovice (Aktualizováno: 12:43 31. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté okolo trenéra Nekoly

Čeští volejbalisté okolo trenéra Nekoly | Foto: Ota Bartovský / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Těžko vybírat jednoho nejdůležitějšího hráče zápasu. 206 centimetrů vysoký blokař Radek Mach dlouho nemohl francouzské útočníky zastavit, v důležitém okamžiku ale uspěl – dokonce v jedné výměně hned dvakrát.

„Už jsem si říkal, že si buďto zablokuju záda, nebo konečně nějaký míč. Naštěstí se povedl to druhé,“ usmívá se v rozhovoru pro Radiožurnál český hráč.

Trenér české volejbalové reprezentace Michal Nekola se trochu snaží brzdit emoce, přitom ale ví, že sebevědomý tým má obrovský potenciál.

„Čeká nás teď Německo a my se zase musíme připravit. Neměli bychom asi zůstat úplně na zemi, protože jsme hráli vážně dobře a můžeme si věřit, na druhou stranu nesmíme létat v oblacích.“

Nad tím, že dobře hrajícímu mužstvu stačí jediný vítězný zápas na to, aby se hrálo o medaile, ale český kouč uvažovat nechce.

„Kluci si musejí odpočinout, vyčistit hlavy a ten zápas začne zase nula nula. Musíme předvést opět perfektní výkon, abychom mohli postoupit dál – a věřím, že to kluci zvládnou,“ poznamenal Nekola.

Z postupu měl radost i předseda volejbalového svazu Marek Pakosta. Průběh čtvrfinále ale predikovat nechtěl. „Tipovat nebudu, budu ale přát našim, aby kvalitou výkonu navázali na osmifinále. S Němci jsme prohráli 0:3 ve skupině, věřím tomu, že proto bude motivace dvojnásobná a z prohraného zápasu jsme se poučili.

Připomíná navíc perspektivu českého mužstva. „Máme mladý tým a každá taková zkušenost na mezinárodním poli zvedá sebevědomí. Poslední dva zápasy jsme odehráli dobře, tak klukům přeju, aby ve čtvrtfinále podali stejný výkon,“ uzavřel Pakosta.

Kamil Jáša, jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme