Překvapivý úspěch plochodrážníka Václava Milíka. Při domácím závodu Grand Prix skončil třetí

Český plochodrážní jezdec Václav Milík skončil v domácí Grand Prix třetí, když se jako první český jezdec dostal na oválu břevnovského stadionu Markéta do finále. Nejlepším českým výsledkem na tomto podniku dosud bylo páté místo Antonína Kaspera z roku 1999. Celý závod ovládl Australan Jason Doyle.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Milík při závodech na pražské Markétě

Václav Milík při závodech na pražské Markétě | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletý Milík předváděl po celý večer vynikající výkony. Před vyprodaným hledištěm vyhrál dvě z pěti rozjížděk a již před poslední z nich měl zajištěný postup mezi nejlepší osmičku.

V semifinále se vyvezl za čtyřnásobným světovým šampionem Gregem Hancockem z USA a postupovou pozici udržel před Slovákem Martinem Vaculíkem.

Ve finále se nezalekl velkých jmen a držel se hned za Australanem Doylem a Hancockem, přičemž Polák Patryk Dudek nedostal jedinou příležitost, aby ho obral o místo na pódiu. Doyle dokázal obhájit loňský triumf, úřadující mistr světa Hancock skončil druhý.

Milík třetí příčkou zároveň výrazně vylepšil osobní maximum v GP České republiky. Ze startovní pozice 16 jako držitel divoké karty startoval čtvrtým rokem za sebou.

Již v roce 2012 okusil závod v jedné jízdě jako náhradník. Jeho dosud nejlepším výsledkem byla 15. příčka.

Do pražského závodu v minulosti zasáhli z pozic náhradníků i Josef Franc, který jel dvakrát, a Matěj Kůs. Na body však nedosáhli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme