Při Velké ceně Brna se představí celkem tři čeští motocyklisté, závod získal i dotaci od ministerstva

Nejlepší světoví motocyklisté po roce opět budou soupeřit na Masarykově okruhu v Brně. Stejně jako loni se na start postaví i tři čeští jezdci: Karel Abraham v MotoGP a dvojice v Moto3 Jakub Kornfeil a díky divoké kartě Filip Salač. Organizátoři i přes veškeré komplikace nakonec získali na závod dotaci od ministerstva školství.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena Brna 2014 na Masarykově okruhu v Brně

Velká cena Brna | Foto: Automotodrom Brno

Abraham zatím nemá dobrou sezonu a závodní víkend na domácí trati vyhlíží s velkou nadějí. Na kontě má pouhé čtyři body, zatímco loni před zastávkou v Brně to bylo dvacet.

Legendární Rossi odstrčil Karlu Šlechtovou. Chtěla jsem mu jen popřát štěstí, brání se ministryně

Číst článek

„V této sezoně se mi nedaří bodovat. Jezdecky se cítím dobře. Projevuje se zřejmě to, že mám dva roky starý motocykl. Proto budu považovat za úspěch zisk alespoň jednoho bodu za patnácté místo,“ řekl Abraham.

Na mnohem lepší výsledek pomýšlí Kornfeil. V průběžném pořadí seriálu je sedmý a formu chce potvrdit i na Moravě. Cílem bojovat o pódium se netají.

„Šance mám velké. V předchozích závodech se ukázalo, že mám letos formu, motocykl jezdí rychle. Dokázal jsem se probojovat na přední umístění i ze zadních pozic. Sezonu mám dobře rozehranou a v Brně bych chtěl potvrdit dosavadní dobré výsledky,“ řekl Kornfeil.

VIDEO: Motocyklista Kornfeil se při Velké ceně Francie blýskl kaskadérským kouskem

Číst článek

V Moto3 se na Masarykově okruhu Kornfeil představí už podeváté. Nejlepšího výsledku dosáhl hned při prvním startu v roce 2010, kdy skončil pátý. Do elitní desítky se v Brně dostal šestkrát, nebodoval pouze loni. Tehdy dojel až dvacátý.

Nejsledovanějším závodem je tradičně MotoGP. Suverénním lídrem je Marc Márquez ze Španělska, jenž vyhrál pět z dosavadních devíti závodů. Druhý se ztrátou 46 bodů je legendární Ital Valentino Rossi a na Masarykově okruhu může vyhrát už poosmé. Naposledy to však bylo před devíti lety.

Rozlučku s Brnem si chce v neděli užít tamní čtyřnásobný vítěz, španělský pilot Dani Pedrosa. Po sezoně totiž po 18 letech opustí šampionát MotoGP a právě Masarykův okruh řadí Pedrosa mezi své oblíbené tratě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme