Příliš dlouho v mokrých rukavicích. Ruce anglického veslaře během polární expedice trpěly

Sociální sítě obletěla fotografie, kterou na svém profilu zveřejnil britský veslař Alex Gregory. Obrázek scvrklých rukou plných puchýřů zaujal fanoušky na celém světě bez ohledu na to, že expedice, které byl součástí, svého cíle nedosáhla.

Tento článek je více než rok starý.

Jan Mayen/Norsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruce Alexe Gregoryho po výpravě Polar Row

Ruce Alexe Gregoryho po výpravě Polar Row | Foto: Alex Gregory | Zdroj: www.twitter.com

„Moje ruce poté, co byly příliš dlouho ve vlhkých rukavicích,“ napsal Alex Gregory na svůj twitterový účet k fotografii. Dodal, že předtím puchýře nebyly problém, ale díky velké vlhkosti se doslova „zažraly“ do kůže.

Moje nohy vypadají unaveně, napsal polský cyklista k fotce z Tour de France

Číst článek

Obrázek šokoval i zaujal fanoušky veslaře na sociálních sítích. Expedice Polar Row, které se Gregory zúčastnil, ale skončila ještě před cílem.

Dvojnásobný zlatý olympijský medailista byl součástí mezinárodního týmu, který se pokoušel převeslovat z Norska na Špicberky a pak na Island. Z plánovaných dvanácti světových rekordů jich ale veslaři překonali jen jedenáct.

Z norského města Tromsö doveslovali na Špicberky, žádná jiná výprava ještě neveslovala severněji. Pak se tým otočil zpět na jih a mířil na Island.

Kvůli špatnému počasí ale solární panely na speciálně upravené veslice přestaly dodávat elektřinu do navigace a výprava se ztratila. Nakonec zamířila k malému vulkanickému ostrovu Jan Mayen na pomezí Norského a Grónského moře, odkud se nechala evakuovat.

 „Úspěšná expedice je i ta, ze které se všichni vrátí živí a zdraví ke svým rodinám a přátelům,“ napsal na facebookový profil výpravy Carlo Ficchino. „Naše expedice končí tím, že tohoto úspěchu dosáhla.“

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme