Kajakář Přindiš triumfoval v Seu d'Urgell a dostal se do čela hodnocení Světového poháru

Kajakář Vít Přindiš vyhrál závod Světového poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urgell. Úřadující mistr Evropy zvítězil s náskokem 36 setin sekundy před Rakušanem Felixem Oschmautzem, třetí příčku obsadil s půlsekundovou ztrátou Slovinec Peter Kauzer. Přindiš si ve Španělsku zopakoval triumf z roku 2016 a dostal se po třetím ze čtyř závodů do čela Světového poháru, který vyvrcholí příští týden ve francouzském Pau.

Tento článek je více než rok starý.

Seu d'Urgell (Aktualizováno: 13:39 4. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš na mistrovství světa

Vít Přindiš na mistrovství světa | Foto: Martin Hladík | Zdroj: www.kanoe.cz

První poolympijský podnik Světového poháru vynechal šampion z Tokia Jiří Prskavec, který se chystá až na mistrovství světa v Bratislavě.

‚Medaile není jen moje.‘ Prskavec vypráví o rodině, fenoménu Zátopek, ale i o azylu pro Cimanouskou

Číst článek

Přindiš byl v semifinále sedmý, takže ve finále vyrážel na trať jako čtvrtý. Semifinálový čas vylepšil o dvě a půl sekundy na 82,76 a postaral se o nejrychlejší jízdu dne.

„Bylo to dobré, mnohem lepší než v semifinále. Jízda byla plynulejší, ten čas byl také podstatně lepší. Byly tam jen drobné chyby. Jsem s tou jízdou spokojený,“ radoval se pro mezinárodní přenos krátce po dojezdu.

Musel čekat, jak si povedou jeho soupeři. Tři z nich na mezičasech o pár setin vedli, ale závěrečnou pasáž měl Přindiš nejrychlejší ze všech.

„Bylo to opravdu krásné finále. Čtyři závodníci se vešli do jedné sekundy. Když kluci dojížděli do cíle, tak jsem to sledoval s velkým napětím. Jsem opravdu rád, že se mi to podařilo,“ řekl český reprezentant.

Suverénní Foxová

Kajakářkám vládla australská hvězda Jessica Foxová, která zvítězila o 3,66 sekundy před Britkou Mallory Franklinovou.

Češky ve finálové desítce nebyly. Semifinálové jízdy se jim nevydařily a skončily daleko za postupem. Nejlepší z nich Karolína Galušková skončila na 17. místě. Kateřina Minařík Kudějová, která byla v páteční kvalifikaci pátá, obsadila 21. příčku a Lucie Nesnídalová byla s padesátisekundovou penalizací za neprojetí branky poslední třicátá.

Olympionička Minařík Kudějová chyběla na této trati ve finále poprvé. V nevydařené jízdě nabrala ztrátu už v šesté brance, kterou neúmyslně musela projet pozadu.

„Tam ta erka opravdu není vhodná, protože je to tam strašně pomalé. Už tam jsem věděla, že je to na houby,“ řekla České televizi. Snažila se do zbytku jízdy dát všechno, ale nezdary se kupily. „Ještě mi nevyšel jeden nájezd do protivody. Dole se mi zvedla voda a šťouchla jsem zadní tyčku. Takže vesměs to bylo špatné,“ posteskla si mistryně světa z roku 2015.

V neděli jsou na programu semifinále a finále kanoistů a kanoistek a vyřazovací závod v extrémním slalomu.

Závody SP ve vodním slalomu v Seu d'Urgell (Španělsko):

Muži:
K1: 1. Přindiš (ČR) 82,76 (0 tr. sekund), 2. Oschmautz (Rak.) -0,36 (0), 3. Kauzer (Slovin.) -0,50 (0), ...v semifinále 26. Tunka, 38. Krejčí (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 ze 4 závodů): 1. Přindiš 143 b., 2. De Gennaro (It.) 138, 3. Oschmautz 131, ...20. Prskavec 60, 26. Hradilek (oba ČR) 54, 32. Tunka 41, 60. Krejčí 7.

Ženy:
K1: 1. Foxová (Austr.) 89,92 (0), 2. Franklinová (Brit.) -3,66 (2), 3. Mintálová (SR) -7,36 (4), ....v semifinále 17. K. Galušková, 21. Minařík Kudějová, 30. Nesnídalová (všechny ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 ze 4 závodů): 1. Foxová 170, 2. Apelová (Něm.) 132, 3. Jonesová (N. Zél.) 118, ...24. A. Galušková (ČR), 26. Minařík Kudějová 49, 30. K. Galušková 28, 31. Nesnídalová 26.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme