První alpskou etapu ovládl domácí Lilian Calmejane, Kreuziger proťal cílovou pásku jako pátý

Další vítězství domácího závodníka si připsal Lilian Calmejane v prvním alpské etapě Tour. Český cyklista Roman Kreuziger dojel jako pátý v nejlepším českém letošním výsledku na Tour de France.

Tento článek je více než rok starý.

Station des Rousses Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz osmé etapy Lilian Calmejane z Francie

Vítěz osmé etapy Lilian Calmejane z Francie | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Calmejane o vítězství rozhodl v závěrečném stoupání na 1202 metrů vysoký Combe de Laisia Les Molunes a na cestě za životním úspěchem ho nezastavily ani křeče. Postaral se tak o druhé francouzské vítězství na letošní Tour a navázal na triumf Arnauda Démareho ze čtvrté etapy.

Kreuziger, který na Calmejanea ztratil 50 sekund, zaznamenal druhý nejlepší výsledek na Tour v kariéře. Pátý skončil už potřetí, jeho maximem je čtvrté místo shodou okolností také z osmé etapy v roce 2010 a z individuální časovky o tři roky později.

Froome dorazil stejně jako Kreuziger v hlavním poli. V průběžné klasifikaci má vítěz předchozích dvou ročníků slavného závodu náskok dvanácti vteřin před krajanem a týmovým kolegou Thomasem Geraintem.O další dvě sekundy zpět je Ital Fabio Aru.

Nejlepší z českých jezdců je Kreuziger, který si po dnešní etapě polepšil o čtyři místa na 24. příčku. Na Froomea ztrácí téměř tři minuty.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme