První prohra na mistrovství pro české házenkářky, nad jejich síly byly Švédky

České házenkářky i přes dobrý vstup do utkání nakonec podlehly švédskému výběru 32:36. Po výhrách nad Argentinou a Polskem tak Češky poprvé na mistrovství světa prohrály. V dalších zápasech základní skupiny je čekají ještě Norky a Maďarky.

Tento článek je více než rok starý.

Bietigheim-Bissingen / Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky v souboji se Švédskem

České házenkářky v souboji se Švédskem | Zdroj: ČTK


Češky začaly lépe než předchozí dva zápasy a ujaly se vedení. Švédky ale stále držely krok. Týmy se střídaly ve střílení branek, přítrž tomu učinila zákrokem Satrapová a Češky šly do dvougólového vedení.

Prosadily se především Luzumová, Adámková a Kordovská. Tým hrál trpělivě a nikam nespěchal. Hrbková zvýšila na čtyřbrankový rozdíl a Luzumová ze sedmimetrového hodu upravila na 12:7.

Satrapová v brance předváděla výborné zákroky, ze kterých tým těžil. Trenér Jan Bašný pak vystřídal a nechal klíčové hráčky odpočívat.

'Pasují nás do role favoritů,' těší házenkářku Lucii Satrapovou před zápasem proti Švédsku

Číst článek

Švédky toho využily a trochu stáhly náskok. Rychle jim odpověděla třemi brankami Jeřábková, potom však byla vyloučena na dvě minuty. Stejně dopadla Hrbková. Ve švédském týmu se rozstřílela obrovitá Westbergová a soupeřky snížily na poločasových 18:16.

Po změně stran Švédky rychle vyrovnaly, Adámková však Češkám dvakrát vrátila vedení. Po jednom ze střetů zůstala ležet na zemi Luzumová, která s krvavým zraněním v obličeji odešla na střídačku. Potom Bašného výběr dvakrát zbytečně ztratil míč a soupeřky šly poprvé do vedení a odskočily na tři branky.

Nemám problém převzít odpovědnost, říká opora házenkářské reprezentace Hrbková. Češky čeká Polsko

Číst článek

Švédky přitvrdily a české hráčky se nemohly dostat přes jejich obranu, kterou oproti první půli vysunuly dopředu. Sedm minut před koncem odskočily už na pět branek a Bašný reagoval oddechovým časem. Po něm Luzumová vytáhla osobní obranu na tvůrkyni švédské hry Gulldénovou. K otočení skóre už to ale nepomohlo.

Národní tým má ve skupině B v Bietigheiumu-Bissingenu čtyři body, které však nemusí k postupu stačit. Nejprve získal očekávané vítězství nad Argentinou 28:22. Potom překvapivě porazil favorizované Polsko 29:25, na Švédsko ale nestačil. K jistotě postupu potřebuje bodovat alespoň v jednom z posledních dvou zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme