První prohra volejbalistů na turnaji Světové ligy. V Českých Budějovicích podlehli Nizozemsku

Národní volejbalový tým nenavázal na páteční výhru proti Egyptu a týmu Nizozemska podlehl zcela jednoznačně 3:0 po setech 19:25, 19:25 a 15:25. Posledním soupeřem Čechů bude v nedělním souboji Portugalsko, které zatím na tomto turnaji dvakrát prohrálo.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Česká republika Nizozemsko

Zápas Česká republika Nizozemsko | Zdroj: ČTK

Češi měli v utkání jasný úkol - donutit Nizozemce důrazným podáním k horšímu příjmu, aby mohli snáze čelit jejich útokům.

Jenže tato taktika vycházela vždy jen do poloviny setu, pak soupeř přidal a domácím hráčům nedovolil pomýšlet ani na vyrovnanější koncovku.

Plachtícím podáním působili Nizozemci české přihrávce velké potíže a s domácími útočníky si pak dokázali snadno poradit. Na bloky zvítězili jednoznačným poměrem 12:1, na esa 8:2.

Nejvíce bodů si v českém týmu připsal univerzál Jan Hadrava, nedostal se však ani na dvouciferné číslo.

Český výběr vyšel ve Světové lize podruhé bodově naprázdno, poprvé prohrál bez zisku setu. Na předchozím turnaji v Soulu nebodoval jen proti Slovinsku (1:3), domácím Korejcům podlehl 2:3 a Finsko porazil 3:1. Češi tak mají dál na kontě šest bodů

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme