Puškařka Mazurová má druhou medaili z Evropských her, po bronzu získala i stříbro

Sportovní střelkyně Nikola Mazurová vybojovala na Evropských hrách v Minsku druhou medaili. Po bronzu ze vzduchové pušky skončila druhá v třípolohové střelbě ze sportovní malorážky. V osmičlenném finále nestačila čtyřiadvacetiletá reprezentantka jen na Juliji Zykovovou z Ruska.

Minsk (Aktualizováno: 14:08 27. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Mazurová vybojovala na Evropských hrách bronzovou medaili ve střelbě ze vzduchové pušky

Nikola Mazurová vybojovala na Evropských hrách bronzovou medaili ve střelbě ze vzduchové pušky | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Do závodu jsem šla jen s cílem udělat dobrou práci a vyzkoušet si to, protože jsem malorážku před Minskem asi dva týdny netrénovala a soustředila jsem se na vzduchovku. Mysleli jsme si, že ji tady střílet nebudeme a až tři čtyři dny před odletem jsem se dozvěděla, že je to jinak. Dala jsem si dva rychlé tréninky a jela jsem,“ řekla Mazurová Radiožurnálu.

Tréninkový výpadek se na ní ale nepodepsal a sílu jí dodal i předešlý úspěch v Bělorusku a zejména fakt, že vybojovala účastnické místo na olympiádu v Tokiu 2020.

Kde ostatní ztrácí, tam naopak on získává, chválí medailového střelce Nepejchala reprezentační trenér

Číst článek

„Pro každého sportovce je to důležité a cenné. Teď už se mi střílelo pěkně a s lehkostí. Finále už bylo jen pro radost,“ usmívala se rodačka z Rychnova nad Kněžnou.

Česká výprava má po středečním medailovém půstu nyní na kontě osm cenných kovů, o jeden víc než na předchozích premiérových Evropských hrách před čtyřmi roky v Baku. Z toho se střelci zasloužili o pět umístění na stupních vítězů, Mazurová se postarala po zlatu brokaře Davida Kosteleckého o druhý nejlepší výsledek.

Do finále závodu na 3x40 ran prošla ze třetího místa v kvalifikaci a po položkách vkleče a vleže musela útočit zezadu. Vestoje se ale postupně propracovala vpřed, vystrnadila ze stupňů vítězů Srbku Sanju Vukasinovičovou a předposlední ránou odsoudila o pět desetin k bronzu Rusku Polinu Choroševovou.

Na Zykovou ale neměla, někdejší juniorská mistryně Evropy a vítězka letošního závodu Světového poháru v Mnichově zvítězila skoro s šestibodovým náskokem.

„Byla jsem úplně v klidu a jak jsem řekla, snažila jsem se finále si užít. Věděla jsem, že při střelbě vestoje se může pořadí ještě přesypat a mohou přijít špatné střely,“ řekla Mazurová.

mich, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme