Irští ragbisté poprvé na mistrovství světa vyhráli s nulou. Rusko rozdrtili 35:0

Irští ragbisté porazili na mistrovství světa Rusko 35:0 a ve třetím utkání si připsali druhé vítězství. Na devátém světovém šampionátu dokázali udržet soupeře na „nule“ poprvé. Rusové, kteří startují mezi elitou teprve podruhé, naopak poprvé neskórovali a prohráli i třetí zápas na turnaji.

Tento článek je více než rok starý.

Kóbe (Japonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Irští ragbisté porazili na mistrovství světa Rusko 35:0

Irští ragbisté porazili na mistrovství světa Rusko 35:0 | Foto: Rebecca Naden | Zdroj: Reuters

Irský kouč Joe Schmidt udělal po nečekané porážce v předchozím duelu s Japonskem v základní sestavě hned jedenáct změn. Favorit šel do vedení už po 90 sekundách zásluhou Roba Kearneyho, který položil nejrychlejší pětku tohoto mistrovství.

Do poločasu stihli Irové ještě další dvě pětky a díky proměněným kopům vedli po 40 minutách 21:0. Bonusový bod zařídil čtvrtou pětkou zápasu po hodině hry Andrew Conway.

„Jsme rádi, že se nám povedlo takhle vyhrát a dostat se zase na koně po minulém zápase,“ uvedl irský kapitán Johnny Sexton. Jeho tým se posunul do čela skupiny A, jeho soupeře v boji o postup ale třetí duely teprve čekají.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku:
Skupina A:
Irsko - Rusko 35:0 (21:0)
Skupina D:
Fidži - Gruzie 45:10 (7:3)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme