Ragbisté Nového Zélandu získali na mistrovství světa bronz. Položili šest pětek a přehráli Wales 40:17

Bronzové medaile na mistrovství světa v ragby získali hráči Nového Zélandu. V utkání o třetí místo položili v Tokiu šest pětek a Wales porazili jednoznačně 40:17. Turnaj vyvrcholí sobotním jokohamským finále mezi Anglií a Jihoafrickou republikou.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým All Blacks získal na mistrovství světa v Tokiu bronzové medaile

Tým All Blacks získal na mistrovství světa v Tokiu bronzové medaile | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

All Blacks v Japonsku toužili po třetím titulu za sebou, avšak semifinálová porážka s Anglií je poslala jen do souboje o bronz.

All Blacks na ragbyovém šampionátu hattrick nezískají. V semifinále je senzačně vyřadila Anglie

Číst článek

V tom Novozélanďané proti oslabenému soupeři od začátku dominovali. V šesté minutě je dostal do vedení Joe Moody, další kombinaci zakončil pětkou také Beauden Barrett a oba kopy proměnil Richie Mo'unga. Ten si tak spravil chuť po úvodním trestném kopu, z nějž poslal míč jen do tyče.

Velšané se z úvodní sprchy oklepali a dokázali snížit na 10:14. Poté ale do jejich brankoviště dvakrát pronikl Ben Smith a po poločase nezastavil evropský tým ani Ryana Crottyho. O poslední pětku se postaral kopáč Mo'unga, který tak vylepšil svou bilanci na 15 bodů.

Wales tak nedokázal navázat na jedinou medaili, kterou dosud na mistrovství světa získal, konkrétně na bronz z premiérového šampionátu v roce 1987. Čtvrtí skončili Velšané, stejně jako letos, i před osmi lety.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme