Fotka rozhodčího s fanoušky Walesu naštvala Francii. Ragbyový šampionát řeší kontroverzní snímek

Mistrovství světa v ragby vrcholí a kromě překvapivého tažení domácích Japonců, kteří se zastavili až ve čtvrtfinále, řeší fanoušci i kontroverzní fotografii rozhodčího Jaca Peypera. Jihoafrický sudí je nyní terčem kritiky ze strany Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Jaco Peyper vyloučil Sebastiana Vahaamahinu

Rozhodčí Jaco Peyper vyloučil Sebastiana Vahaamahinu | Zdroj: Profimedia

Zatímco Francouzi museli skousnout fakt, že pro ně šampionát končí, Wales po výhře slavil postup do semifinále turnaje. Drama ale pokračuje na sociálních sítích, kde se řeší fotografie rozhodčího Peypera s rozjařenými velšskými fanoušky.

Ten totiž během hry vyloučil autora první pětky Sebastiena Vahaamahinu za úder loktem, který uštědřil Aaronu Wainwrightovi. Červenou kartu udělil Peyper za nesportovní zákrok správně, ale po utkání se nechal odchytit skupinkou velšských příznivců a vesele s nimi zapózoval na společnou fotografii.

Na tom by sice nebylo nic kontroverzního, kdyby na ní však nenapodoboval gesto zvednutého lokte směřujícího k obličeji, které Francouze možná připravilo o postup.

Netrvalo dlouho a snímku si všiml i viceprezident francouzského ragby Serge Simon. „Ta fotografie je opravdu šokující a vysvětletní bude nezbytné,“ vzkázal do světa někdejší reprezentant.

Cette photo si elle est vraie est choquante et des explications seront nécessaires.

00:34 – 21. 10. 2019

65 329

Pořadatelé světového šampionátu kauzu pochopitelně zachytili, ale zatím prý nebudou vyvozovat předčasné závěry. „O fotografii rozhodčího Jaca Peypera se skupinou velšských fanoušků, která byla pořízena po čtvrtfinále mezi Walesem a Francií, víme. Zatím by však bylo nevhodné ji jakkoliv komentovat, když zjišťujeme potřebná fakta,“ prozradili pro BBC.

Wales si zahraje o medaile po osmi letech, v roce 2011 prohrál v semifinále právě s Francií a následně obsadil čtvrté místo.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme