Angličtí i italští ragbisté zůstávají po vysokých výhrách na mistrovství světa stoprocentní

Ragbisté Anglie zvítězili na mistrovství světa v Japonsku 45:7 nad Spojenými státy americkými. Itálie si s Kanadou poradila podobně jednoznačně 48:7 a zaznamenala dosavadní nejvyšší výhru šampionátu.

Fukuoka (Aktualizováno: 14:42 26. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání ragbyového mistrovství světa mezi Kanadou a Itálií

Utkání ragbyového mistrovství světa mezi Kanadou a Itálií | Foto: ISSEI KATO | Zdroj: Reuters

Reprezentanti Albionu rozhodli o jasné výhře podle očekávání už v prvním poločase, po kterém vedli 19:0. Po změně stran trenér Eddie Jones prostřídal sestavu, Angličané přesto navyšovali skóre a získali i bonusový bod.

Tři bratři. All Blacks spoléhají při cestě za zlatým hattrickem na sourozeneckou souhru

Číst článek

O šest položení kolébky ragby se postaralo pět různých hráčů, dvakrát se prodral do úspěšného zakončení Joe Cokanasiga.

„Sehráli jsme znovu dobré utkání proti nadšeně bojujícímu soupeři. Teď už se ale musíme soustředit na velké utkání s Argentinou,“ podotkl hráč zápasu a autor 15 bodů George Ford.

Kaňkou na závěru střetnutí byl tvrdý zákrok Johna Quilla ramenem na hlavu největší hvězdy týmu soupeře Owena Farrella, po němž viděl americký reprezentant první červenou kartu šampionátu.

Angličané se naladili na klíčové souboje skupiny C proti Argentině a Francii. Právě Francouzi budou nejbližším soupeřem ragbistů Spojených států.

Italové smetli Kanadu

Italové nastoupili k utkání s outsiderem skupiny bez své největší hvězdy Sergia Parisse, přesto už po třinácti minutách vedli 17:0. Po pauze přidali k dosavadním dvěma pětkám dalších pět a znovu získali i bonusový bod za počet úspěšných položení.

První překvapení šampionátu. Ragbisté Uruguaye porazili Fidži, i když položili o dvě pětky méně

Číst článek

Za severoamerický tým skóroval Andrew Coe. Kanadský křídelník DTH van der Merwe tak nedorovnal rekord mistrovství novozélandské legendy Jonaha Lomua, když se mu nepodařilo položit pětku v pátém utkání na světovém šampionátu v řadě.

Itálie se s deseti body udržela na čele skupiny B. Nejtěžší utkání proti favorizovaným týmům Nového Zélandu a Jihoafrické republiky je ale teprve čekají.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku:

Skupina B:
Itálie - Kanada 48:7 (17:0)

Skupina C:
Anglie - USA 45:7 (19:0)

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme