Ragbisté Irska uspěli v ostrovním derby proti Skotsku. Anglie si poradila s Tongou

Ragbisté Irska porazili na mistrovství světa v Japonsku v souboji dvou favoritů skupiny A Skotsko 27:3. Anglie si poradila ve skupině C s Tongou 35:3. Itálie porazila výběr Namibie 47:22. Navíc získala i bonusový bod za položení čtyř pětek a dostala se ve skupině B po prvním utkání na vedoucí příčku před Nový Zéland.

Ósaka (Aktualizováno: 14:10 22. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mistrovství světa v ragby mezi Irskem a Skotskem

Zápas mistrovství světa v ragby mezi Irskem a Skotskem | Foto: REBECCA NADEN | Zdroj: Reuters

Irové diktovali tempo zápasu od samého začátku, Skotům dělala problémy především síla jejich roje. Už v šesté minuté protlačil míč za koncovou čáru James Ryan a stejným způsobem se prosadil o osm minut později i kapitán Rory Best.

Ragbisté Nového Zélandu ovládli šlágr s Jihoafrickou republikou. Francie udolala Argentinu

Číst článek

V úvodním poločase řešil menší zdravotní problémy nejlepší ragbista světa loňského roku Jonathan Sexton a kopání na háčko přenechal v dalším průběhu spoluhráči Conoru Murraymu. Irská útoková spojka ve hře pokračovala a odehrála 57 minut, v tu dobu už měl jeho tým po dalších dvou pětkách pohodlný náskok 24:3, který ještě navýšili.

„Jsem velmi spokojený s prvním poločasem, vytvářeli jsme na soupeře tlak jak v útoku, tak v obraně. Jsem zároveň rád, že jsme v náročných podmínkách po změně stran přidali ještě jednu pětku a získali bonusový bod, který může na konci skupiny hrát důležitou roli,“ řekl trenér vítězného celku Joe Schmidt s odkazem na deštivé počasí v Jokohamě.

Irové porazili své ostrovní rivaly posedmé z posledních sedmi utkání a ziskem pěti bodů dohnali na čele skupiny A domácí Japonsko.

Itálie i Anglie si došly pro jasnou výhru

V zápase Itálie - Namibie otevřel skóre úspěšným položením Damian Stevens, favorizovaný evropský celek ale třemi pětkami do konce poločasu utkání otočil.

První šampionát v Asii bude zajímavým předělem. Myslím, že ragby nakopne, říká Pavel Telička

Číst článek

Po zvýšení na 28:7 v 44. minutě vystřídali Italové pět hráčů základní sestavy a ve zbytku zápasu si pohlídali vedení. Vítězný tým bodově táhl Tommaso Allan, který zaznamenal pětku a přidal šest bodů za úspěšné konverze. 

Také Angličané si z pozice velkého favorita připsali v prvním zápase vítězství. Tonga vzdorovala jen do 23. minuty, kdy zaznamenal první pětku reprezentace Albionu Manu Tuilagi.

Stejný hráč položil o pár minut později šišku za koncovou čáru i podruhé a Angličané postupně zvyšovali i díky přesným kopům hvězdy týmu Owena Farella své vedení. Bonusový bod za čtvrtou pětku získala Anglie až v 76.  minutě zápasu.

Kolébka ragby chce na šampionátu odčinit domácí blamáž z mistrovství před čtyřmi lety, kdy nepostoupila ani ze základní skupiny.

Mistrovství světa v ragby:
Skupina A:

Irsko - Skotsko 27:3 (19:3).

Skupina B:
Itálie - Namibie 47:22 (21:7).

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme