Räikkönenovi pomohla k nové smlouvě s Ferrari loajalita k týmové strategii, říká expert

Letos je nejstarším závodníkem ve formuli 1. Kimi Räikkönen se přesto dočkal prodloužení smlouvy s Ferrari o jeden rok. V aktuální sezoně si včetně bonusů může přijít až na 10 miliónů dolarů. Mistr světa z roku 2007 je v italském týmu ustálenou dvojkou za Sebastianem Vettelem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kimi Räikkönen ze stáje Ferrari

Kimi Räikkönen ze stáje Ferrari | Zdroj: Reuters

Časy, kdy byl Kimi Räikkönen ve Ferrari týmovou jedničkou jsou pryč. Finský pilot se v letošní sezoně, zdá se, smířil s rolí jezdce, který pomáhá svému týmovému kolegovi Sebastianu Vettelovi k celkovému vítězství. Smířlivý postoj mu mohl pomoci k nové roční smlouvě platící do konce sezony 2018.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fin Kimi Räikkönen bude za Ferrari závodit i v příští sezoně

„Ferrari ho odměnilo za věrné služby. Upřednostnil své zájmy ve prospěch Vettela,“ říká k nové smlouvě automobilový závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll. Räikkönenova loajalita byla nejvíce znát na závodech v Monaku a Maďarsku, kde měl Fin vítězství na dosah, ale nakonec vždy skončil druhý.

Přesto nelze Räikkönena zcela odepisovat. Pořád je jezdcem, který pro Ferrari získal zatím poslední titul v roce 2007 a na to se v italské stáji nezapomíná. V 37 letech je jednoznačně nejstarším pilotem v závodním poli. Ferrari ale očividně dalo přednost zkušenosti před dravým mládím. Navíc ve formlu 1 se dá vítězit i ve vyšším věku.

„V posledních 25 letech jsme viděli několik příkladů. Před jedenácti lety bojoval do poslední chvíle o titul Michael Schumacher ve 37 letech. V roce 1992 zase Nigel Mansell, kterému bylo skoro 40,“ připomíná Knoll. V příští sezoně by Räikkönen opět mohl bojovat o post týmové jedničky.

Letos to ale vypadá, že si ho Ferrari novou smlouvou pojistil i pro další případnou pomoc v závěrečné části šampionátu. K něčemu takovému by mohlo dojít už při velké ceně v Belgii, která se jede tento víkend. Na okruhu ve Spa se Finovi tradičně daří a bude zajímavé sledovat, jestli tam bude útočit na páté vítězství nebo opět pomáhat Vettelovi.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme