Kopecký vyhrál poosmé v kariéře rallye ve Zlíně a má sedmý titul mistra České republiky

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál poosmé v kariéře Barum Czech rallye Zlín a získal sedmý titul mistra České republiky v automobilových soutěžích. Za nejlepším domácím závodníkem posledních let skončil Filip Mareš, jenž dokázal porazit třetího Brita Chrise Ingrama o tři desetiny sekundy.

Zlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Fabia R5 Jana Kopeckého a Pavla Dreslera na Barum Rally ve Zlíně

Škoda Fabia R5 Jana Kopeckého a Pavla Dreslera na Barum Rally ve Zlíně | Zdroj: Profimedia

Sedmatřicetiletý Kopecký byl na jižní Moravě nejrychlejší popáté v řadě a stejnou dobu kraluje bez přerušení i českému šampionátu. „Je fajn, že jsme zde opět vyhráli. Není to má domácí soutěž, ale je příjemné vidět fanoušky, kteří nás tady podporují,“ řekl Kopecký.

‚Přepnu na závodní režim a to se začneš bát.‘ Podívejte se na jízdu po trase Barum Czech Rally Zlín

Číst článek

O triumfu Kopeckého, jenž bude již příští týden startoval na Německé rallye, nebylo pochyb již po sobotní etapě, po které měl téměř minutový náskok. Jeho největší soupeři Alexej Lukjaňuk a Nikolaj Grjazyn z Ruska totiž chybovali a ztratili.

Za Kopeckým se ale odehrál velký boj o druhé místo a zároveň o titul mistra Evropy v kategorii ERC1 Junior mezi Marešem a Ingramem, kteří si několikrát prohodili pozice. V poslední erzetě se ale na stříbrnou pozici posunul Mareš.

„Dal jsem do toho všechno a jsem rád, že jsme v cíli, což je nejdůležitější,“ řekl Mareš, jenž musel následně několik desítek sekund čekat, až měřený úsek absolvuje i jeho britský sok. Následně mohl začít slavit. „Je to největší den v mé kariéře a nejlepší závod v životě,“ radoval se Mareš, jenž zároveň získal od promotéra prémii ve výši 100.000 eur.

Barum Czech rallye Zlín, závod seriálu mistrovství Evropy a mistrovství ČR v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5 Evo) 2:05:17,4, 2. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -1:31,5, 3. Ingram, Whittock (Brit./Škoda Fabia R5) -1:31,8, 4. Kostka, Kučera (Škoda Fabia R5 Evo) -1:51,1, 5. Griebel, Winklhofer (Něm./Škoda Fabia R5) -2:49,7, 6. Wagner, Winter (Rak./Škoda Fabia R5 Evo) -3:07,9.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme