Po loňské nehodě uvažoval o konci kariéry. Letošní Dakar dojel Ouředníček na 17. místě

Loni málem se závoděním po nehodě skončil. Automobilový jezdec Tomáš Ouředníček se ale nevzdal, a teď na Rallye Dakar 2019 z toho bylo v Peru velmi dobré sedmnácté místo. Nepříjemný zážitek z minulého roku ale český závodník úplně z hlavy nedostal.

Tento článek je více než rok starý.

Peru Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodník Tomáš Ouředníček

Závodník Tomáš Ouředníček | Zdroj: Český rozhlas

Konec kariéry zvažoval po těžké nehodě v závodě v Maroku. Jeho auto se po nárazu do písečné bariéry na pláži v rychlosti 170 km/h devětkrát otočilo přes střechu. Ouředníčkovi se nehoda na letošním Dakaru znovu promítla.

Tisíce kilometrů v písku. Prohlédněte si působivé fotky z Rallye Dakar

Číst článek

„V poměrně vysoké rychlosti jsme narazili do takového valu, tak se mi zatmělo a jen jsem čekal, kdy auto půjde přes střechu. Bylo to úplně stejné jako ta nehoda v Maroku. Myslel jsem si, že je všechno ztraceno, auto se z toho ake oklepalo téměř beze škody a mohli jsme pokračovat dál,“ popsal situaci Radiožurnálu.

Ouředníček letos dělal jezdeckou dvojku v týmu Martina Prokopa. A těžil z výborně připravené závodní techniky i kvalitní práce mechaniků.

„Nebylo to tak těžké jako Dakar 2018, ale jen proto, že jsme měli perfektní techniku. Po sportovní stránce to bylo nesmírně těžké, tempo bylo obrovské. Někdy jsme se nestíhali držet úplně s těmi nejlepšími.“

Ouředníček se těší z Peru domů na Vysočinu především na pořádnou zimu.

„Tady je aktuálně asi 35 stupňů, takže potom, co jsem slyšel kolik je doma sněhu, se moc těším,“ nemůže se dočkat Tomáš Ouředníček návratu domů.

Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme