Ukázali jsme, že na to máme rychlost, pochvaloval si Macík čtvrté místo na Dakaru

Čtyřicátý třetí ročník Rallye Dakar je už minulostí. Čeští závodníci v něm ale zanechali silnou stopu, několik se jich umístilo v první desítce. Nejlepší ze všech byl v kamionech čtvrtý Martin Macík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Macík na letošním Dakaru.

Martin Macík na letošním Dakaru. | Foto: Antonin Vincent | Zdroj: Reuters

„Dakar je u konce a my máme třetí etapové vítězství,“ hlásil na svém facebooku Martin Macík na konci posledního měřeného úseku. Do letošního roku na Dakaru nevyhrál ani jednu etapu, teď rovnou tři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ukázali jsme, že na to máme rychlost, pochvaloval si Macík čtvrté místo na Dakaru

„Máme hattrick, nevím, kolik lidí to letos má, ale minimálně jsme ukázali, že na to rychlost máme. Příští rok tu budeme znovu, pro mě to bude desátý Dakar a budeme bojovat mezi nejlepšími,“ dodal Macík.

Pilot týmu Big Shock! Racing vyrovnal životním umístěním nejlepší výsledek svého otce Martina Macíka staršího, který se nyní podílí na stavbě kamionu a řídí sedlčanský tým. 

Michek se posunul po nejtěžší etapě letošního Dakaru do první desítky. Macík předstihl Lopraise

Číst článek

Na skvělý výsledek dosáhl v kamionech i Aleš Loprais, který skončil za Macíkem pátý. V kategorii motocyklů bojoval Martin Michek o celkové deváté místo, nakonec ale kvůli penalizaci skončil desátý. I tak vyrovnal historické české maximum.

„Patříme do historie tohohle sportu a česká vlajka teď po třiadvaceti letech vlála opravdu vysoko,“ pochvaloval si v cíl Michek. V první desítce se v prestižní kategorii automobilů udržel i Martin Prokop.

„Chtěli jsme být do desítky a jsme tam, jsme devátí. Mohlo to být samozřejmě i lepší, snažili jsme se urvat osmičku, ale to bylo už nad naše síly,“ řekl stručně v cíli spokojený, ale unavený Martin Prokop.

David Prouza, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme