‚Pro tak malý tým je to obrovský úspěch.‘ Prokop chválil navigátora a ví, že na Dakaru budou těžší dny

Několik předních umístění vybojovali v úvodní etapě Rallye Dakar čeští závodníci. Třetí příčku obsadil v automobilech Martin Prokop, na stejné pozici byl v kategorii kamionů také Aleš Loprais, který ale dostal dodatečně patnáctiminutovou penalizaci a průběžně je pátý. Stejnému trestu se nevyhnul ani Martin Macík, který si pohoršil ze šesté na sedmou pozici.

Háil (Saudská Arábie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Prokop s navigátorem Viktorem Chytkou

Martin Prokop s navigátorem Viktorem Chytkou | Zdroj: Reuters

Vyrovnal svůj nejlepší etapový výsledek na Rallye Dakar, přesto byl v cíli třetí Martin Prokop poměrně zklamaný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotil třetí místo v první etapě rallye dakar Martin Prokop

„Zklamání, protože nemáme výkon, a posádky, které jsme předjeli a startovaly za námi, tak nás předjely jako nůž máslem,“ konstatoval bezprostředně po dojezdu do cíle ve videu na sociálních sítích Martin Prokop, o něco později v exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál Sport už byl ale veselejší.

„Samozřejmě to zahřeje, máme z toho obrovskou radost, ale těch etap je ještě spousta a udržet takové tempo nebude jednoduché. Přijdou těžké dny, těžké etapy a nemusí se takhle dařit furt. Všichni jsme se za to poplácali a malinko to oslavili, protože se to neděje pokaždé a pro tak malý tým je to obrovský úspěch,“ vyprávěl Martin Prokop, který v rozhovoru vyzdvihl práci svého navigátora Viktora Chytky.

Mnoho posádek totiž v úvodní etapě bloudilo a nabralo velkou ztrátu.

Navzdory nižšímu výkonu motoru Prokop věří, že pořadatelé připravili náročnější etapy, které nebudou jen o rychlosti, a on tak bude moct dál bojovat o nejvyšší příčky.

Třetí i Loprais

Rovněž skvěle rozjel Dakar Aleš Loprais v kategorii kamionů, podobně jako Martin Prokop i jeho posádka zvládla etapu po navigační stránce a v cíli před nimi figurovaly jen dva dominantní ruské Kamazy.

Šestý dojel Martin Macík, který se svým výsledkem tolik spokojený nebyl. „Bylo to celé o písku a v neposlední řadě to bylo také hodně o navigaci. Jede se obrovské tempo, opravdu hrozně rychle,“ popisuje Macík.

Velké ambice měl na letošním Rallye Dakar motocyklista Martin Michek. I desátý muž loňského ročníku ale doplatil na problémy s navigací, a nebyl sám.

„Jezdili jsme tam ve skupinkách po desíti a nemohli jsme najít jeden bod. Nicméně je to první den,“ říká průběžně 43. Martin Michek, který ale věří, že více než hodinovou ztrátu z první etapy dokáže dohnat.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme