Už to stálo za starou belu, shodují se Češi na Dakaru po etapě dlouhé přes 700 kilometrů

Rallye Dakar má v pondělí na programu osmý měřený úsek. Závodníci do něj vyrazí o něco unavenější než obvykle, v neděli totiž absolvovali dlouhou maratonskou etapu. Posádky po ní navíc musely na svých vozech pracovat sami a bez pomoci techniků.

Sakaka (Saúdská Arábie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Prokop na Rallye Dakar

Martin Prokop na Rallye Dakar | Foto: Martin Prokop Official | Zdroj: Instagram

V neděli odjeli přes 700 kilometrů, sami pracovali na svých vozech a v pondělí vyrazí do další etapy. Piloti se na Rallye Dakar opravdu nenudí, to spíše naopak.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se čeští závodníci vypořádali s téměř 700 kilometrovou etapou na Rallye Dakar

„Měli jsme problémy s tlumičema, protože nám odešly, ale v 6. etapě jsme si toho nevšimli,“ vyprávěl ve videu na svém facebooku Martin Prokop, který se v prestižní kategorii automobilů dál drží v první desítce. Výměnu tlumičů na Dakaru odkládal, ale situace už byla neúnosná.

„Věříme, že to alespoň trochu jízdní vlastnosti zlepší, protože už to stálo za starou belu,“ dodal průběžně devátý muž Dakaru v kategorii automobilů.

Důkladná kontrola

V bivaku se v neděli dost zapotila i posádka kamionu Martina Macíka. Společně s mechanikem Davidem Švandou a navigátorem Františkem Tomáškem měli po dojezdu náročný program.

„Jsme u auta, makáme na tom, David dělá úpravy na zadní nápravě, kde jsme něco trefili. Já jsem vyfoukával kabinu a kontrolujeme celý auto. Budeme měnit pneumatiky, máme toho opravdu hodně,“ popisuje další český pilot kamionu.

Macíkovi v průběžném hodnocení Dakaru patří páté místo, v neděli ho totiž na čtvrté příčce vystřídal krajan Aleš Loprais.

Ten, coby nejlepší Čech na Dakaru, vyrazí do osmé etapy chvíli před desátou dopoledne. Macík pár minut po něm. Martin Prokop vyjede po osmé hodině ráno českého času.

Martin Prokop po maratonské etapě na Rallye Dakar:

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme