Chtěl jsem to zahodit a jít přes poušť domů, sedmé místo je nakonec výborné, zhodnotil Macík Dakar

Pilot kamionu Martin Macík vybojoval v poslední etapě Rallye Dakar druhé místo a připsal si v letošním ročníku druhé pódiové umístění. V celkovém pořadí si nakonec polepšil na konečné sedmé místo.

Džidda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Macík

Martin Macík | Zdroj: Reuters

„Asi bych lhal, kdybych řekl, že jsem úplně spokojený. Lhal bych buď teď, nebo před Dakarem, než jsme sem jeli.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Macík zhodnotil pro Radiožurnál letošní Dakar. Více v příspěvku Davida Prouzy

To byla první slova Martina Macíka, která pronesl v exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál pár minut po projetí cílem. Na Dakaru se jeho posádka potýkala s několika problémy, které popisuje závodník Tomáš Ouředníček.

„Neměl pořádný výkon motoru, takže nebyl schopen zajíždět očekávané časy. V druhé půlce se mu ale začalo víc dařit, takže nebýt smolného začátku, byl by mnohem výš.“

I proto byl nakonec Martin Macík se sedmým místem vlastně spokojený. „S tím, jaké jsme měli problémy, tak je výsledek výborný. Ve čtvrté etapě jsem to chtěl zahodit a jít přes poušť domů. Být nejlepší Čech je jedna věc, druhá věc je skončit v nejlepší desítce. Sedmé místo je adekvátní, takže dohromady je z toho radost,“ uznal nakonec Macík.

Už méně šťastný byl v cíli Aleš Loprais. Navzdory tragickému úmrtí v rodině těsně před startem Dakaru se po většinu soutěže držel na dostřel pódia, ale pak přišel zásadní problém a skončil jednadvacátý.

„Vypadalo to, že jede pro strýce Karla, chtěl udělat dobrý výsledek. A měl na to, letos mu to perfektně fungovalo. Škoda technického problému s řízením, byl schopný tlačit i na Kamazy,“ říká Ouředníček.

Smůla provázela i Martina Michka, kterému v předposlední etapě praskl přední ráfek u motocyklu a vypadl z elitní dvacítky. Nejlepším Čechem byl tak třiadvacátý Jan Brabec. V automobilech se Martin Prokop rozloučil s rallye třináctým časem a celkově skončil pětadvacátý.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme