Klymčiwa čeká další operace, lékaři v Limě mu odsají tekutinu z plic

Zraněný motocyklista Ondřej Klymčiw podstoupí v Limě další chirurgický zákrok, při kterém mu lékaři odstraní tekutinu z plic, na facebooku o tom informovala jeho manželka.

Lima Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Klymčiw je nejlepším českým motorkářem

Ondřej Klymčiw | Foto: Ondřej Klymčiw Official

„Ondrův stav se i nadále zlepšuje, ale zítra bude muset absolvovat další chirurgický zákrok, při kterém mu zavedou drén do plic. Při dnešním vyšetření totiž odhalili v plíci tekutinu, kterou je třeba odsát,“ napsala Tereza Klymčiw na facebookový závodníka.

K poranění plíce zřejmě došlo během první operace, kdy mu lékaři v peruánském městě napravovali dva zlomené obratle, právě pohmoždění plic původní zákrok několikrát odložilo.

32letý Ondřej Klymčiw už se probudil z umělého spánku, ale lékaři jej stále udržují pod anestetiky. „Doufala jsem, že už ho přeloží na normální pokoj, ale to se prozatím odkládá. Musíme být trpěliví,“ napsala Tereza Klymčiw s tím, že o manželově stavu bude dál informovat.

Přilba na podporu Ondřeje Klymčiwa, který skončil po vážném úrazu ve třetí etapě v umělém spánku | Foto: Jan Říha | Zdroj: Český rozhlas

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme