Klymčiwův stav se zlepšuje. Motocyklista se probouzí z umělého spánku

Zdravotní stav motocyklisty Ondřeje Klymčiwa, který se v sobotu v Limě podrobil operaci zlomených obratlů, se zlepšuje. Probouzí se z umělého spánku. Účastník letošní Rallye Dakar, jenž se vážně zranil minulý týden při nehodě ve 3. etapě a od počátku byl udržován v umělém spánku, již komunikuje s okolím.

Tento článek je více než rok starý.

Lima Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Klymčiw

Ondřej Klymčiw

„Nechci nic zakřiknout, ale jsme na dobré cestě. Ondra dýchá sám a začíná se probouzet, komunikuje. Ještě není úplně vzhůru, ale reaguje,“ uvedla Klymčiwova manželka Tereza, která za ním minulý týden přiletěla do Peru.

Lékaři plánovali, že českého reprezentanta z umělého spánku probudí ve středu, anestetika mu ale nakonec začali ubírat už v pondělí. „Ptal se, kde má telefon, takže jsem ho musela hned naštvat, protože ho nemá, zase ho ztratil,“ napsala manželka v tiskové zprávě.

Klymčiw si v úvodu jubilejního 40. ročníku slavné rallye zlomil dva obratle a pohmoždil plíce, na kterých měl otok. Lékaři proto museli několikrát posunout plánovanou operaci. K zákroku se odhodlali až v sobotu, operace proběhla bez komplikací.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme