VIDEO: Mistr světa v Rallye vyletěl v Monte Carlu z trati, z drsné nehody vyvázl bez zranění

Úřadující mistr světa Ott Tänak z Estonska havaroval ve čtvrté rychlostní zkoušce na Rallye Monte Carlo a jeho premiéra v továrním týmu Hyundai úspěchem neskončí. Posádka se při nehodě nezranila.

Tento článek je více než rok starý.

Monte Carlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tänak havaroval v polovině druhého úseku. Dvaatřicetiletý pilot skončil se speciálem i20 Coupe WRC ve vysoké rychlosti mimo trať a výrazně jej poškodil. Pilotovi ani jeho spolujezdci Martinu Järveojaovi se v drsně vypadající nehodě nic nestalo. 

Po dvou pátečních měřených úsecích je v čele úvodního závodu světového šampionátu Brit Elfyn Evans s toyotou, druhý je s odstupem tří sekund Thierry Neuville z Belgie a třetí Francouz Sébastien Ogier, který rallye v Monackém knížectví vyhrál šestkrát za sebou.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik MS v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 26:23,5, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -19,1, 3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -25,1, 4. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -25,4, 5. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -51,0, 6. Lappi, Ferm (Fin./Ford Fiesta) -1:07,8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme