‚Nemáme žádného prvotřídního jezdce.‘ Citroën po Ogierově odchodu končí v rallyovém šampionátu

Stáj Citroën Racing opouští světový šampionát v rallye. Její vedení to vysvětlilo tím, že po odchodu exmistra světa Sébastiena Ogiera i Fina Esapekky Lappiho nezůstal ve francouzském týmu žádný špičkový jezdec.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sébastien Ogier na Turecké rallye

Sébastien Ogier na Turecké rallye | Foto: LAVadinho | Zdroj: Reuters

Ogier podepsal s Citroënem dvouletý kontrakt a tvrdil, že bude ve WRC jeho poslední. Po roce, v němž neobhájil titul mistra světa a po šesti letech uvolnil rallyeový trůn, však zamířil do Toyoty. Smlouvu nedodržel ani Lappi, jemuž rovněž zbýval ještě rok.

Francouzská nadvláda skončila, mistrem světa v rallye se stal Estonec Tänak

Číst článek

„Citroën se rozhodl zrušit svůj WRC program na rok 2020, jelikož pro příští sezonu nemáme žádného prvotřídního jezdce,“ uvedl tým v prohlášení.

Letošní šampionát ovládl Estonec Ott Tänak s toyotou, Ogier vyhrál tři soutěže a se ztrátou 46 bodů skončil v celkovém pořadí MS na třetím místě. Citroënu se nejvíce vydařila zářijová Turecká rallye, kde Lappi dojel za Ogierem druhý a stáj si připsala jediný double v sezoně.

Už tehdy však Ogier hovořil o složitém období a nakonec se rozhodl pro odchod do Toyoty, kde vystřídá Tänaka. Ten vytvoří v Hyundai silnou dvojici s vicemistrem světa Thierrym Neuvillem z Belgie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme