Red Bull Air Race kvůli nízkému zájmu končí. Letecké formule čekají poslední tři závody

Letecká série Red Bull Air Race, kterou loni vyhrál český pilot Martin Šonka, letošním ročníkem skončí. Hlavní sponzor se rozhodl v seriálu nepokračovat kvůli nižšímu zájmu veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Salcburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Šonka během závodů v Budapešti

Martin Šonka na závodě Red Bull Air Race v Budapešti | Foto: Laszlo Balogh | Zdroj: Reuters

Série Air Race, v níž letadla létají ve vysoké rychlosti nízko nad zemí mezi nafouknutými pylony, se konala poprvé v roce 2003. V letech 2011–2013 měla přestávku a po jejím obnovení patřil k nejlepším letcům Šonka.

Letec Šonka začal novou sezonu druhým místem, na vítěze ztratil jen tři tisíciny sekundy

Číst článek

Bývalý armádní pilot byl v roce 2017 celkově druhý a loni seriál ovládl. V Air Race spolu s ním soutěží i další Čech Petr Kopfstein. „Na situaci zatím nebudeme reagovat, vlastně ani nemáme co říct,“ napsal serveru iROZHLAS.cz manažer Petra Kopfsteina Pavel Eichler. 

„Od roku 2003, kdy Red Bull Air Race vznikla, se konalo více než 90 závodů. Přinesla sportovní zábavu nejvyšší kvality, nevzbudila ale takový zájem jako jiné akce Red Bullu po celém světě,“ odůvodnila rakouská společnost vyrábějící energetické nápoje konec série.

V letošním ročníku se zatím konal jen jeden závod v únoru v Abú Zabí, kde Šonka zahájil obhajobu druhým místem. Druhý díl se uskuteční v polovině června v Kazani, o měsíc později se bude létat na Balatonu a seriál definitivně skončí první zářijový víkend v japonské Čibě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme