Po dvou diskvalifikacích stupně vítězů. Letec Šonka vybojoval v japonské Čibě třetí místo

Martin Šonka vybojoval v třetím závodu seriálu Red Bull Air Race v akrobatickém létání v japonské Čibě bronz. Po diskvalifikacích za technické problémy z úvodních dvou podniků v Abú Zabí a Cannes se tak poprvé v sezoně dostal na stupně vítězů a v průběžném pořadí se posunul na čtvrté místo. Druhý český reprezentant Petr Kopfstein obsadil v Japonsku stejně jako před měsícem ve Francii deváté místo.

Čiba (Japonsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Šonka

Martin Šonka | Foto: Daniel Grund | Zdroj: Red Bull Content Pool

Z vítězství se podruhé v sezoně radoval Australan Matt Hall, který ovládl i předchozí závod v Cannes. V průběžném pořadí díky tomu předstihl vítěze úvodního podniku v Abú Zabí Michaela Gouliana z USA, jenž má stejný počet bodů. Kopfstein je průběžně dvanáctý.

„Já si prostě ty chybky ve finálové čtyřce tady v Japonsku neodpustím! Ale jsme třetí a máme radost!!!“ napsal Šonka na sociálních sítích o dvousekundové penalizaci, která ho stála druhé místo.

Před čtvrtým dílem seriálu, který hostí 24. června Budapešť, má Šonka v průběžném pořadí stejně bodů jako třetí Jošihide Muroja. Japonec, jenž domácí závod v minulosti dvakrát vyhrál, tentokrát nebyl klasifikován.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme