Regeneraci nahradil ostrý trénink. Froome ovládl Vueltu po vysokohorském soustředění

3516 kilomterů zvádl Chris Froome na Tour de France, aby za necelé čtyři týdny vyjel do podobně dlouhé a tvrdé španělské Vuelty. A oba závody vyhrál.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Froome slaví v Madridu vítězství na Vueltě

Chris Froome slaví v Madridu vítězství na Vueltě | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

„Závoď naplno, flámuj naplno." Tak je popsáno video na YouTube, ve kterém čerstvého vítěze Vuelty nabírá jeho týmový autobus Sky. Nakolik se Chris Froome držel druhé části hesla, těžko říct. Tu první ale splnil do posledního šlápnutí.

Král Chris Froome. Po Tour de France ovládl také španělskou Vueltu

Číst článek

„Je to neuvěřitelný pocit, psát historii. Jako první jezdec jsem vyhrál Tour de France, jel na Vueltu a tu ovládl také. Ty pocity jsou vážně úžasné. Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna mně se něco takového podaří. Musím poděkovat skvělému týmu, co jsem měl za zády, a vůbec celé podpoře týmu SKY," řekl po závodě Chris Froome.

Zkombinovat v jedné sezoně vítězství na Tour de France a Vueltě zvládl Chris Froome jako třetí cyklista vůbec. Jenže oba jeho předchůdci, Jacques Anquetil a Bernard Hinault, si Vueltu podmanili ještě v době, kdy se jezdila v jarním termínu.

Kdežto Froome teď vystartoval do španělského závodu ani ne čtyři týdny poté, co slavil se šampaňským v Paříži. A na třetí pokus mu to v tvrdých pyrenejských etapách vyšlo.

„Letos jsem se nad Vueltou určitě víc zamýšlel, víc jsem jí podřídil. Poprvé jsem například zařadil do přípravy vysokohorský kemp mezi Tour a Vueltu. Jindy jsem byl doma, soustředil se na regeneraci a chystal si hlavu na další velkou zátěž. Tentokrát jsem najel na ostrý trénink a soustředil se, abych byl ve Španělsku připravený,“ vysvětlil.

Ke čtyřem žlutým dresům z Tour de France si tak rodák z keňského Nairobi může vystavit i ten červený pro šampiona Vuelty. A pro příští rok nevyloučil Chris Froome útok na ten růžový z italského Gira. Nekonfekční, ale prestižní sbírka by teprve pak byla kompletní.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme