Judista Riner byl poražen poprvé po více než devíti letech. ‚Tahle porážka je selhání,‘ reagoval

Vítězná šňůra judisty Teddyho Rinera skončila po více než devíti letech a 154 zápasech na grandslamu v Paříži. Jednu z nejpozoruhodnějších sérií ve světovém sportu v neděli ukončil Japonec Kokoro Kageura. „Cílem zůstává vyhrát olympijské hry v Tokiu a být v nejlepší formě v den D,“ uvedl po zápase Riner.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teddy Riner a Kokoro Kageura

Teddy Riner a Kokoro Kageura | Zdroj: Reuters

„Tahle porážka je selhání, ale ukáže mi, na čem mám zapracovat. Je to také trochu úleva, protože jsem byl v uplynulých deseti letech pod extrémním tlakem, že musím stále vyhrávat,“ dodal rodák z karibského Guadeloupe.

První česká judistka vybojovala medaili na Grand Prix. Zachová si z Tel Avivu veze bronz

Číst článek

Desetinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Riner držel sérii výher od mistrovství světa v roce 2010, kdy podlehl ve finále soutěže bez rozdílu vah Japonci Daikimu Kamikawaovi. Loni judistická legenda zdolala dvakrát Lukáše Krpálka, který po triumfu na olympijských hrách v Riu de Janeiro přestoupil do nejtěžší kategorie.

Sám Riner po obhajobě zlata v Riu závodil jen sporadicky. Loni se vrátil na tatami po dvacetiměsíční pauze a absolvoval jen dva turnaje v Montrealu a Brasílii, které vyhrál. Mistrovství světa v Tokiu, na němž zvítězil Krpálek, Francouz vynechal.

Jeho hlavním cílem je vyhrát v japonské metropoli letos olympijské hry a získat třetí zlato. To se dosud v historii juda povedlo jen Japonci Tadahirovi Nomurovi v letech 1996-2004.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme