Robert Kubica končí u Williamsu. ‚Rád bych zůstal ve formuli 1, ale ne za každou cenu,‘ říká

Polský jezdec Robert Kubica odejde na konci sezony formule 1 z Williamsu. Čtyřiatřicetiletý pilot v týmu skončí po jediném roce závodění, při comebacku v královské automobilové třídě po vážném zranění se zatím výrazněji neprosadil. Ze čtrnácti Velkých cen získal jediný bod za desáté místo v Německu, jinak nebyl lépe než patnáctý.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Kubica.

Robert Kubica. | Foto: Andrew Yates | Zdroj: Reuters

„Myslím, že teď je správný čas na to, napsat v mojí kariéře novou kapitolu. Rád bych zůstal ve formuli 1, ale ne za každou cenu,“ řekl Kubica na tiskové konferenci před víkendovou Velkou cenou Singapuru.

Kubica, který v roce 2008 obsadil v MS konečné čtvrté místo a slavil vítězství v kanadské Grand Prix, musel kariéru ve formuli 1 přerušit po vážném zranění při rallye v roce 2011. Málem tehdy přišel o ruku a po dlouhé rekonvalescenci se i přes nižší pohyblivost pravé paže vrátil k motoristickému sportu jako rallyeový jezdec a zasáhl do čtyř sezon MS.

Vloni se už stal testovacím jezdcem Williamsu a pro letošek získal soutěžní kokpit. Jeho týmovým kolegou je britský mladík George Russell, který sice ještě nebodoval, ale v každé kvalifikaci Kubicu předčil.

Po sezoně ukončí s týmem spolupráci i petrochemická společnost PKN Orlen, Kubicovým sponzorem ale zůstane i nadále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme