Gobert se z koronaviru vyléčil, ale přišel o čich. ‚Může to prý trvat až rok,‘ stěžuje si basketbalista

Basketbalista Utahu Jazz Rudy Gobert, který měl jako první hráč NBA pozitivní test na koronavirus, se ani po třech měsících necítí úplně v pořádku. V rozhovoru pro francouzský list L'Equipe si osmadvacetiletý pivot postěžoval, že se mu stále zcela nevrátil čich.

Salt Lake City Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudy Gobert

Rudy Gobert | Zdroj: Reuters

„Chuť už se mi vrátila, ale čich stále není stoprocentní. Cítím nějaké pachy, ale ne z větší dálky. Mluvil jsem s odborníky a podle nich to může trvat až rok,“ uvedl Gobert, po jehož nákaze NBA přerušila 11. března sezonu. Následně se infekce prokázala i u jeho spoluhráče Donovana Mitchella.

Nakažená hvězda NBA popisuje onemocnění koronavirem. ‚Hraju celý den videohry,‘ říká Mitchell

Číst článek

Gobert začal s individuálním tréninkem, zatím se ale necítí zcela fit. „Cítím zvláštní věci, ale nikdy dřív jsem nebyl tak dlouho bez basketbalu. Nevím, jestli je to tím, nebo jestli jsou to dozvuky viru,“ řekl. Postěžoval si mimo jiné na větší únavu po tréninku nebo na mravenčení v prstech na nohou.

Utah patří mezi 22 týmů, kterých by se měla týkat dohrávka sezony v Orlandu na Floridě. Tým Jazz je v tabulce Západní konference čtvrtý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme