Rugbisté Sparty vyhráli 52:10, přesto nepostoupili. Do semifinále naskočil hráč, který nemohl

Rugbyová extraliga má překvapivého a zároveň asi i překvapeného finalistu - Vyškov. Sparta, která jednoznačně vyhrála semifinále, totiž porušila sportovní řád a místo obhajoby titulu tak bude bojovat jen o třetí místo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rugby (ilustrační foto).

Rugby (ilustrační foto). | Foto: Fotobanka Pixabay

„Ještě jsem neměl ani možnost s hráči mluvit. Volal jsem to trenérovi. Teď máme hlavu v pejru z toho, že organizujeme dopravu. A něco jiného je hrát v Říčanech ve dvě, nebo na Tatrovce v deset. Nejsme pražský klub, nedojedeme tam šalinou, jak říkáme,“ říká překvapený prezident vyškovských rugbistů Jiří Vinter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanští rugbisté vyhráli v semifinále 52:10, přesto nepostoupili. Může za to administrativní chyba

Jeho tým prohrál v semifinále na Spartě 10:52, přesto nakonec bude v sobotu bojovat o titul. Sportovně technická komise výsledek zápasu kontumovala, protože za Pražany hrál v závěru utkání Joseph Saldana. V play-off ale podle soutěžního řádu smí objevit pouze hráč, který nastoupil minimálně do čtyř poločasů v základní části soutěže. Což Saldana nesplnil.

„Nastoupil asi na pět minut, kdy byl zápas rozhodnutý 52:10, takže nic neovlivnil a ani za těch pět minut nemohl,“ hájí Spartu její sekretář Milan Vacek.

Klub ale zároveň přiznává administrativní chybu. Neoprávněného startu Sparťana Saldany si všiml další finalista - Tatra Smíchov. Její sportovní ředitel Filip Vacek kontroloval zápisy, zda v nich neudělal jeho tým někdy chybu.

Jaký sport je ten nejnebezpečnější? Box, MMA, cyklistika, motorsport, rugby nebo snad rodeo?

Číst článek

„Zjistili jsme porušení pravidel a nahlásili jsme to STK. Rozhodnutí, jestli je ta námitka oprávněná, nebo ne, bylo na STK,“ vysvětluje Vacek.

STK neboli sportovně-technická komise námitku uznala a výsledek semifinále kontumovala.

„Soutěžní řád jasně říká, že se tohle trestá hracími důsledky a ještě disciplinárně. Hrací důsledek je jen jeden a tím je kontumace,“ upřesňuje předseda STK David Frydrych. Místo Sparty, která měla obhajovat loňský titul, tak do sobotního finále postoupil Vyškov

„Máme brutální marodku Už na Spartě jsme hráli z posledních sil, tam jsme přišli o další tři hráče, takže možná pojedeme do Prahy a budeme brát spolucestující, aby si zahráli taky, pokud budou mít kopačky,“ tvrdí s nadsázkou prezident vyškovských rugbistů Jiří Vinter před sobotním finále na hřišti Tatry Smíchov.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme