Westbrook v Houstonu dlouho nevydržel, král ‚triple double‘ v NBA byl vyměněn do Washingtonu

Basketbalista Russell Westbrook zamířil tři týdny před zahájením sezony NBA z Houstonu do Washingtonu. Vedení Rockets vyměnilo nejužitečnějšího hráče roku 2017 za jiného rozehrávače Johna Walla, jedničku draftu z roku 2010, a právo volby v prvním kole draftu.

Houston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Russell Westbrook

Russell Westbrook | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Westbrook mění působiště po jedné sezoně. Z Houstonu chtěl odejít poté, co v klubu skončili dosavadní trenér Mike D'Antoni i generální manažer Daryl Morey.

Ve Washingtonu, který letos draftoval českého reprezentanta Víta Krejčího, se opět sejde s koučem Scottem Brooksem, pod nímž hrál sedm let v Oklahoma City.

Nenaplnil očekávání

Houston doufal, že Westbrook pomůže týmu ukončit čekání na titul a dovede ho k prvnímu triumfu od roku 1995. To se ale nenaplnilo.

Devítinásobný účastník Utkání hvězd sice v průměru nastřílel 27,2 bodu na zápas, Rockets ale vypadli v semifinále Západní konference s pozdějšími šampiony Lakers.

Třicetiletý Wall strávil celou dosavadní kariéru v NBA ve Washingtonu, kde byl tři sezony jeho spoluhráčem Tomáš Satoranský. Pětkrát byl vybrán do All Star Game. Celý minulý ročník ale zmeškal kvůli zranění a rok předtím odehrál vinou zdravotních problémů jen 32 zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme