Rvačka na motokrosu. Otec se zastal syna a dostal se do potyčky se záchranáři

Rvačku během motokrosového závodu bude řešit disciplinární komise. Na jednom ze závodů v Pacově museli i tohle řešit záchranáři během ošetřování jednoho ze závodníků.

Pacov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: CC0 Public Domain | Zdroj: Pixabay

Bouračka na trati byla prvopočátkem dalších emocí. František Smola se srazil s Rudolfem Weschtou a zatímco Smola péči lékařů nepotřeboval, záchranáři ošetřovali právě Weschtu.

Otec Smoly měl ale zamířit přímo za Weschtou, aby si s ním onu srážku s jeho synem vyříkal, a pak se dostal do potyčky se záchranáři a byl do toho zapojen minimálně i jeden z hasičů. Smola mladší na svých stránkách uvedl, že se jen vydal bránit otce a také se zapojil.

„Ať se každý sám zamyslí, jak by se v podobné situaci zachoval. Já osobně jsem žádnou rvačku nevyvolal a žádného záchranáře do hlavy nekopal! Z pár fotek na sociálních sítích lze celou situaci těžko hodnotit a dělat závěry,“ napsal na svých stránkách František Smola.

Prozatímní odebrání licence 

Šéf jury daného závodu Václav Severa řekl: „Oba zainteresovaní jezdci byli na jury vyslechnuti a byly jim zadrženy licence. Jury není kompetentní k vynesení rozhodnutí, proto byly veškeré potřebné dokumenty předány výkonnému výboru svazu motokrosu, který bude případ řešit. Případně ho předá disciplinární komisi AČR.“

Předseda výkonného výboru svazu motokrosu Přemysl Hájek k tomu v současné chvíli řekl Radiožurnálu: „Já čekám, až mi předseda jury pan Severa oficiálně pošle zápis. Jinak postup bude takový, že se svolá disciplinární komise. Jestli se prokáže, že Smola sáhl na záchranáře, tak samozřejmě bude následovat nějaký trest. Jezdec samozřejmě nese zodpovědnost za svůj tým.“

Prozatímní odebrání licence je tak jen aktuálním trestem. Další tresty za potyčku se záchranáři bude řešit výkonný výbor svazu motokrosu a disciplinární komise.

„Já osobně jsem rád, že až na pár naraženin jsem v pořádku a jezdec, který upadl přede mnou, je také v pořádku. To je nejdůležitější,“ doplnil Smola. 

František Kuna, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme