Místo semifinále relax. Martin Fuksa má klidnější program, postoupil přímo do boje o medaile

Na portugalském mistrovství světa v rychlostní kanoistice bude obhajovat zlatou a stříbrnou medaili. Martin Fuksa ovládl obě rozjížďky, takže nemusí absolvovat semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Montemor/Portugalsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zasloužený relax po závodě

Zasloužený relax po závodě | Zdroj: Český svaz kanoistů

Obě rozjížďky ovládl. Martin Fuksa ušetří síly a aby mu bylo fyzicky ještě lépe, odpovídal chvíli po závodě už v malém bazénu s ledovou vodou. I tak se regeneruje u kanálu v Montemoru před jízdami o medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor z bazénku v podání rychlostního kanoisty Martina Fuksy

„Myslím, že na pětistovku je to jedno, protože semifinále se jede dopoledne a finále až někdy v půl páté. Byla by to lehká psychická zátěž, takhle si v klidu dojdu na snídani a nebudu mít stresové věci, jako najet do startovacího bloku, být někde včas…,“ vyprávěl na Radiožurnálu Fuksa.

Byl to jeden z jeho cílů, postoupit rovnou do finále na obou tratích. Navíc letos je to o trochu cennější.

„Na kilometru je postupové místo dobré. Protože ‚semíčko‘ je v sobotu dvě hodiny před finále. Je fajn ušetřit síly a nejet ho,“ vysvětloval.

V pátek bude obhajovat zlato z posledních dvou mistrovství světa na 500metrové trati, v sobotu se pokusí navázat na stříbra z Milána a Račic na kilometru.

„Budu se samozřejmě snažit prát se o ty nejpřednější umístění. A bylo by skvělé, kdybych se tu koupal s medailí,“ vzkazuje z bazénku se studenou vodou.  

Martina Fuksu dnes čeká obhajoba zlaté medaile na pětistovce, stejně jako kajakáře Josef Dostála. Oba hned za sebou, po půl šesté večer na kanálu v Montemoru.

V semifinále na 1000 metrů budou bojovat o postup do finálového závodu i deblkanoisté Filip Dvořák a Tomáš Janda, deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel a kajakářka Anna Kožíšková.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme