S Nymburkem letos vyhrál titul, teď se chce prosadit v NBA. Kendrick Ray bojuje o smlouvu v Utahu

Basketbalista Kendrick Ray bojuje o smlouvu v nejslavnější soutěži světa NBA. V minulé sezoně si v dresu Nymburka tenhle Američan vyzkoušel první profesionální angažmá, pomohl mu k titulu a hned byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBL. Zařadil se tak po bok svých krajanů, kteří se ze středočeského města odrazili za lukrativnějším angažmá.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kendrick Ray ještě v dresu Nymburku

Kendrick Ray ještě v dresu Nymburku | Foto: Facebook Basketball Nymburk

Nejvíc se do povědomí expertů a nejen nymburských fanoušků dostal čtyřiadvacetiletý Američan Kendrick Ray díky svým výkonům v posledním ročníku basketbalové Ligy mistrů a zajistil si pozici v druhé nejlepší pětce téhle mezinárodní soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kendrick Ray je dalším z amerických basketbalistů, kteří se pokouší dostat z Nymburka do NBA

V premiérové sezoně mezi profesionály, uprostřed Evropy. V Česku se rychle rozkoukal. A mimo jiné naučil i pár slovíček.

Také během angažmá v Nymburce mu hodně pomohl ten, kvůli komu Kendrick s basketbalem ve čtyřech letech vlastně začal. Jeho o deset let starší bratr Allan Ray, který začal svou kariéru v NBA v klubu Boston Celtics. Pak nastupoval mnoho let různě po Evropě a nyní hraje v Libanonu.

„Často spolu mluvíme. Voláme si po mých zápasech, které viděl. Je to pro mě hodně důležité, protože mi dokáže dobře poradit, co bylo špatně, a kde se mám zlepšovat. Slyšet další názor je dobré, navíc brácha si všímá věcí, kterých já třeba tolik ne,“ popisuje pro Radiožurnál Kendrick.

Dokud to půjde, budeme chtít vyhrávat, říká nymburský basketbalista Kříž po patnáctém titulu v řadě

Číst článek

Ten byl v dubnu vyhlášen nejužitečnějším hráčem základní části Národní basketbalové ligy. Pak rodák z newyorského Bronxu pomohl Nymburku k 15. titulu a po sezoně se s ním rozloučil.

„Chci hrát na nejvyšší možné úrovni. Jestli to bude NBA nebo Euroliga, nevím. Je to ale můj cíl,“ přiznává americký basketbalista.

Ten si koncem června bleskurychlý křídelník s ohromným výskokem splnil. Podepsal smlouvu s izraelským gigantem Maccabi Tel Aviv a vrátil se domů do Spojených států.

Tam se domluvil s vedením Utah Jazz na tom, že se pokusí o kontrakt zabojovat v Letní lize NBA. V posledních dvou zápasech dostal Kendrick Ray šanci pokaždé v základní pětce.

Pokud se do prvního týmu Utahu Jazz pro příští ročník NBA nedraftovaný Kendrick Ray nedostane, může mu klub ještě nabídnout místo v záložním týmu v G-League, kde by si mohl počkat na svou šanci.

Jistí to opět po roce přesun přes Atlantik, ale už ne do Nymburka, ale Izraele. Tam by si Ray s Maccabi Tel Aviv vyzkoušel i Euroligu.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme