S výhrou v zádech se nám bude hrát lépe, libují si volejbalistky. V autobuse ‘letěly raketou na Mars‘

České volejbalistky jsou blízko postupu ze základní skupiny evropského šampionátu. Po výhře 3:1 nad Belgií by je o vyřazovací boje mohla připravit jen shoda několika nepředpokládaných výsledků. Na ty ale nechtěly po utkání vůbec myslet.

Gandža Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká volejbalová reprezentace na ME v Ázerbájdžánu

Česká volejbalová reprezentace na ME v Ázerbájdžánu | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Autobusem se rozléhá známý text písně Věry Špinarové. „Raketou na Mars, poletíme zas – ty a já.“ Slečny v národních dresech zpívají, smějí se a užívají si opojného pocitu z vítězství nad favoritem. Do zpěvu se zapojují všechny volejbalistky, včetně benjamínka týmu, teprve devatenáctiletí Nikoly Vaňkové.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalistky měly po utkání s Belgií důvod k oslavám

Tahle tradice vznikla už při kvalifikaci na mistrovství světa v Polsku. „Vždy jsme ji zpívaly po vítězném zápase. Teď nám zněla obzvlášť pěkně,“ prozradila Radiožurnálu blokařka Iva Nachmilnerová, která už má v hlavně i nadcházející a poslední zápas ve skupině mistrovství Evropy, ve kterém se Češky v neděli od 18 hodin střetnou s Nizozemskem.

„S jednou výhrou v zádech se nám bude hrát daleko lépe. Můžeme trochu zariskovat a vyzkoušet si některé prvky ve hře,“ řekla. Ačkoli budou české volejbalistky znovu outsiderem, třeba se znovu v autobuse rozezní cestou na hotel oblíbená písnička.

Po dvou zápasech skupiny D mají Češky na kontě vítězství 3:1 nad Belgií a porážku s už jistým vítězem skupiny Srbskem 0:3. Souboj s Nizozemkami by tak měl být duelem o lepší výchozí postavení pro play off. Do hry ještě může promluvit Belgie, která by ale musela zvítězit nad Srbskem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme