Šafářová po debutu na Světovém poháru: Přepálila jsem start, ale jet chvíli první byl dobrý pocit

Pustit se do závodění se staršími soupeřkami chce pořádnou odvahu. Bikerce Adéle Šafářové ale vůbec nechyběla a bez zbytečného respektu se pustila do svého prvního Světového poháru. V Novém Městě na Moravě také zajela zatím nejlepší český výsledek tohoto víkendu, když skončila na 17. místě.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bikerka Adéla Šafářová po dojezdu v Novém Městě na Moravě.

Bikerka Adéla Šafářová po dojezdu v Novém Městě na Moravě. | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Červený týmový dres, úsměv od ucha k uchu a slovo super. Podle toho lze snadno poznat cyklistku Adélu Šafářovou. Tahle drobná dívka závodila vůbec poprvé na Světovém poháru a při své premiéře dojela mezi většinou staršími závodnicemi na 17.tém místě. „Jelo se mi skvěle. Odstartovala jsem až moc dobře. Diváci mě všude hnali," pochvalovala si pro Radiožurnál osmnáctiletá bikerka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Adéla Šafářová po premiéře na Světovém poháru

Místo pih jí obličej zdobila tmavá znamínka z prachu a potu. Atmosféra v Novém Městě na Moravě ji nabudila už na startu a ze stadiónu do terénu vyrazila do zaváděcího kola na prvním místě. Dupala do kopce a vedle ní se držela pozdější suverénní vítězka Američanka Kate Courtneyová. „Nechtěla jsem to přepálit, ale moc to nevyšlo. Ale je dobrý pocit jet chvíli první," užívala si Šafářová.

Ta jela sice poprvé závod Světového poháru, ale místní trať velmi dobře zná. Loni tady závodila ještě jako juniorka na mistrovství světa, takže velice dobře věděla, jako zvolit taktiku a jak ji poženou diváci. „Věděla jsem, že mě budou hnát do kopce. V technice jsem se snažila, abych nepíchla kolo. Všechno vyšlo," radovala se.

Ze 17. místa ztratila na vítěznou Američanku Courtneyovou 7 minut a 21 sekund. Zatímco její spolužačky v týdnu maturovaly, ona složila zkoušku závodnické dospělosti. „Byla to velká zkušenost. Je dobré vědět, že na to mám a budu se snažit s každým závodem být ještě lepší," řekla. Lepší by chtěl být i Jaroslav Kulhavý, který spolu se svými soupeři odstartuje do závodu elitní kategorie ve 14:15.

Adéla Šafářová (číslo 26) během závodu v Novém Městě na Moravě. | Foto: Tomáš Kohout

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme