San Antonio vyřadí na začátku sezony číslo 9 francouzského rozehrávače Tonyho Parkera

Basketbalový klub San Antonio Spurs vyřadí na počest své dlouholeté opory Tonyho Parkera, který po minulé sezoně ukončil kariéru, jeho číslo 9. Slavnostní ceremoniál se uskuteční před zápasem s Memphisem 11. listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

San Antonio (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač Tony Parker v dresu San Antonia Spurs v souboji s Rudy Gobertem z Utahu Jazz

Rozehrávač Tony Parker v dresu San Antonia Spurs v souboji s Rudy Gobertem z Utahu Jazz | Foto: Russ Isabella-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Parker nastupoval za San Antonio 17 let a získal s ním čtyřikrát mistrovský titul. Svou poslední sezonu v NBA strávil v dresu Charlotte.

Sedmatřicetiletý francouzský rozehrávač bude desátým basketbalistou, jehož číslo Spurs vyřadí. Pod stropem haly AT&T Center už visí i dresy jeho parťáků z nejúspěšnější éry klubu Tima Duncana a Manu Ginobiliho.

Tony Parker will become the tenth player in Spurs history to have his number retired. He joins:

Bruce Bowen (12)
Tim Duncan (21)
Sean Elliott (32)
Manu Ginobili (20)
George Gervin (44)
Avery Johnson (6)
Johnny Moore (00)
David Robinson (50)
James Silas (13)

#MerciTP

00:59 – 17. 08. 2019

1263 5948

Mistr Evropy z roku 2013 patří mezi pětici hráčů, kteří v NBA nasbírali alespoň 19 000 bodů a 7000 asistencí. Patří tak do společnosti Oscara Robertsona, Johna Stocktona, Garyho Paytona a LeBrona Jamese. V zámořské lize Parker odehrál 1254 zápasů základní části a dalších 226 duelů v play-off.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme