Satoranského body nestačily, basketbalisté Washingtonu prohráli potřetí v řadě

Basketbalisté Washingtonu zažívají v NBA podruhé v sezoně třízápasovou sérii porážek. Wizards nezvládli druhou čtvrtinu, kdy inkasovali 42 bodů a domácí porážku s New York Knicks 97:101 už pak ani finišem zvrátit nedokázali, přestože v koncovce vedli. Tomáš Satoranský nastoupil při absenci Johna Walla v základní sestavě k 26. zápasu za sebou a byl v hodnocení plus mínus účasti na palubovce nejlepší z týmu.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský Tomáš Satoranský brání Treye Burkeho v barvách New York Knicks.

Washingtonský Tomáš Satoranský brání Treye Burkeho v barvách New York Knicks. | Foto: Andrew Harnik | Zdroj: AP

Český reprezentační rozehrávač pobyl na palubovce Capital One Areny 35 minut a dokázal posbírat devět bodů, čtyři doskoky, 10 asistencí, tři zisky, blok ale také tři ztracené míče. Šestadvacetiletý odchovanec pražského USK trefil tři ze čtyř střel z pole. Z čáry trestného hodu i zpoza trojkového oblouku byl stoprocentní, i když z dálky vyslal pouze jediný pokus.

Nicméně ani Satoranskému se příliš nepodařilo zastavit trochu překvapivého nejlepšího střelce utkání, kterým byl s 19 body rozehrávač hostů. A to pětadvacetiletého Američana Trey Burka dobře zná, protože v loňské sezoně s ním bojoval ve Washingtonu o pozici druhého tvůrce hry za kapitánem Johnem Wallem, který po operaci kolena v sobotu absolvoval s Wizards poprvé celý trénink v plné zátěži.

'Trenér mi věří, v klubu ke mně mají jiný přístup.' Satoranský si ve Washingtonu vysloužil novou roli

Číst článek

Burke, který poprvé za poslední tři roky nastoupil v základní pětce a hned proti bývalému zaměstnavateli, byl jedním z osmi dvouciferných střelců Knicks. „Nechci, abychom z toho dělali mé osobní vítězství. Nejdůležitější je, že jsme to zvládli jako tým,“ přiznal rodák z Ohia, který proměnil osm střel z patnácti, ale hlavně v závěrečné minutě od stavu 94:95 sám otočil na 98:95.

Wizards prohráli osmé z posledních 12 utkání a devět duelů před konce základní části zůstávají v tabulce Východní konference na šesté příčce. Bradley Beal zaznamenal 14 bodů, po 13 přidali Markieff Morris, Otto Porter Jr. a náhradník Kelly Oubre.

„Nedaří se nám skórovat,“ popsal zámořským novinářům trenér Scott Brooks aktuálně hlavní problém svých svěřenců. Ti proti 11. celku východu New Yorku dali 42% pokusů z celkových 87. „Minuli jsme i spoustu jednoduchých střel jako donášky, dopichy dokonce smeče. To musíme proměňovat,“ dodal.

Cleveland má páté vítězství v řadě, Houston deváté

Cleveland triumfoval popáté za sebou, když díky 37 bodům, 10 doskokům a osmi asistencím LeBrona Jamese otočil duel na palubovce Brooklynu 121:114 a pojistil si 3. příčku. James se po Jamesi Hardenovi navíc stal druhým hráčem v sezoně, co překonal metu 2000 bodů. Povedlo se mu to podesáté v kariéře a v historické tabulce je tak za Karlem Malonem (12krát) a Michalem Jordanem (11).

Jistotu play off mají basketbalisté páté Indiany, kteří ale před svými fanoušky zdolali osmé Miami 113:107 až po prodloužení. Heat mají na kontě 39 výher, stejně jako sedmé Milwaukee, které si poradilo se San Antoniem 106:103, a na Washington ztrácí jediné vítězství. Nicméně porážek mají více. Vedoucí Toronto prohrálo s Clippers 106:117, naopak Boston si odvezl ze Sacramenta úspěch v podobě výsledku 104:93.

Houston, nejlepší mužstvo NBA a první tým tabulky Západní konference, rozšířil vítěznou sérii na devět utkání. Rockets si poradili s Atlantou 118:99. Zraněním decimovaní obhájci titulu a aktuálně druzí Golden State Warriors podlehli doma Utahu 91:110. V souboji o třetí místo vyhrál Portland v Oklahomě City nad Thunder 108:105.

NBA:
Brooklyn - Cleveland 114:121, Golden State - Utah 91:110, Houston - Atlanta 118:99, Indiana - Miami 113:107 po prodl., Milwaukee - San Antonio 106:103, Oklahoma City - Portland 105:108, Sacramento - Boston 93:104, Toronto - LA Clippers 106:117, Washington - New York 97:101 (za domácí Satoranský 9 bodů, 10 asistencí, 4 doskoky).

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme