Chicago prohrálo poosmé v řadě, Satoranský nebodoval. Milwaukee porazilo Philadelphii

Basketbalisté Chicaga nezvládli po pauze pro Utkání hvězd ani druhý zápas a ve své hale United Center podlehli Phoenixu 104:112. Bulls si připsali osmou porážku za sebou, což je v současnosti nejdelší šňůra v lize. Nedařilo se ani Tomáši Satoranskému, český reprezentant za téměř 23 minut hry netrefil ani jednu z osmi střel a zůstal bez bodu. Nasbíral i tři fauly a tři ztráty, ale také šest doskoků.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Satoranskému, jenž stejně jako v minulém zápase nastoupil na křídle, se po příchodu do Chicaga stalo poprvé, že by se nezapsal mezi střelce. Jeho minimem dosud byly dva body, které zaznamenal třikrát. Nulu měl na kontě naposledy v listopadu 2018 - tehdy ale za Washington odehrál pouze něco málo přes šest minut.

Bulls v duelu vedli až o 17 bodů, nezvládli ale závěr. Ve statisticky vyrovnaném utkání měli hosté převahu na doskoku (47:38) a vynikal zejména DeAndre Ayton s devatenácti. K nim přidal i 28 bodů, nejlepším střelcem hostů byl Devin Booker (29). V dresu Chicaga si 33 body vylepšil maximum Coby White, jenž trefil sedm trojek.

Chicagu se po šňůře nezdarů vzdaluje osmá příčka ve Východní konferenci, na kterou s bilancí 19-38 ztrácí z jedenácté pozice pět výher. Phoenix má v Západní konferenci na postup do play-off stejnou ztrátu.

Atraktivní duel předních celků Východní konference Milwaukee a Philadelphie vyhráli 119:98 domácí Bucks. K 16. triumfu z posledních 18 duelů pomohl nejlepšímu celku ligy hvězdný Janis Adetokunbo, autor 31 bodů, 17 doskoků a osmi asistencí.

Velký večer si užili hráči a diváci v Miami, kde kromě vítězství 124:105 nad Clevelandem slavili také vyřazení čísla 3, které nosil Dwyane Wade. „Tento moment není jen o mně, ale také o Miami a spoluhráčích, které jsem za ty roky měl. O vše jsme se zasloužili společně, sám bych to nedokázal,“ prohlásil trojnásobný šampion NBA.

Legendární rozehrávač se stal pátým hráčem klubu, jehož dres se dostal ke stropu haly. Před ním Heat stejně poctili Alonza Mourninga, Tima Hardawaye, Shaquilla O'Neala a Chrise Boshe. K samotné výhře pak Miami dotáhl mladík Kendrick Nunn, jenž nasbíral 24 bodů a osm asistencí.

Cenné vítězství vybojoval Houston, který vyhrál 120:110 na palubovce Utahu. Spoléhal především na duo James Harden - Russell Westbrook. Prvně jmenovaný nastřílel 38 bodů včetně šesti trojek, druhý přidal 34 bodů.

Atlanta zdolala 111:107 Dallas hrající bez Luky Dončiče a Kristapse Porzingise. John Collins se blýskl 35 body, za poražené si připsal 33 bodů Tim Hardaway Jr. Losangeleským Clippers nepomohlo 31 bodů Kawhiho Leonarda, Sacramento dovedl k výhře 112:103 s 23 body náhradník Kent Bazemore.

NBA

Atlanta - Dallas 111:107, Charlotte - Brooklyn 86:115, Chicago - Phoenix 104:112 (za domácí Satoranský 6 doskoků a 1 asistence), LA Clippers - Sacramento 103:112, Miami - Cleveland 124:105, Milwaukee - Philadelphia 119:98, Utah - Houston 110:120.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme