Satoranský míří v NBA podle médií z Chicaga do New Orleans, je součástí výměny za Lonza Balla

Basketbalista Tomáš Satoranský podle zámořských médií končí v Chicagu a bude hrát v NBA za New Orleans. Český reprezentační rozehrávač má být krátce po vyřazení národního týmu z olympijských her součástí výměny za Lonza Balla. Signálem k výměně byl podle médií fakt, že Satoranského dosavadní klub uplatnil opci na třetí rok jeho kontraktu, který českému hráči garantuje stejně jako v minulých dvou letech příjem 10 milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

New Orleans Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský střílí v zápase proti Washingtonu Wizards

Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský střílí v zápase proti Washingtonu Wizards | Foto: Quinn Harris-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Satoranský hraje NBA pět let. V roce 2012 si ho vybral ve druhém kole draftu Washington, ale odchovanec USK Praha se po působení v Seville a Barceloně stal hráčem Wizards až v roce 2016.

Za Washington odehrál 210 utkání v základní části a dalších 16 v play-off, v Chicagu ve dvou koronavirem poznamenaných ročnících nastoupil do 123 utkání a do vyřazovací části s ním ani jednou nepostoupil. 

V týmu Bulls Satoranský odehrál poslední dvě sezony a smlouvu měl ještě na tu příští. 

Satoranský po úvodní výhře: Musíme se hodně zlepšit, role favorita nám nevyhovuje

Číst článek

Zatímco v první sezoně za Bulls Satoranský odehrál 64 ze 65 zápasů v základní sestavě, v té uplynulé už to bylo jen 18 z 58, protože nový kouč Bill Donovan začal upřednostňovat na rozehrávačském postu Cobyho Whitea.

V dosavadní pětileté kariéře v NBA má Satoranský bilanci 7,4 bodu, 4,2 asistence a 3,0 doskoku na zápas.

Třiadvacetiletý rozehrávač Ball, druhý hráč draftu z roku 2017, má v Chicagu podepsat čtyřletou smlouvu na 85 milionů dolarů.

Bulls za něj vedle Satoranského pošlou k Pelicans také pětatřicetiletého rozehrávače Garretta Templea, který už v lize vystřídal deset klubů, a volbu v druhém kole některého z budoucích draftů.

Ball první dvě sezony odehrál za Los Angeles Lakers, pak putoval v rámci výměny za Anthonyho Davise k Pelicans, kde v minulém ročníku zaznamenal v průměru 14,6 bodu, 5,7 asistence a 4,8 doskoku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme