Satoranský si proti Torontu připsal devět bodů a Chicago slaví důležitou třetí výhru v řadě

Důležité vítězství v boji o play off si připsali basketbalisté Chicaga, kteří ve čtvrtečním programu NBA zdolali jednoho z konkurentů Toronto na jeho palubovce 122:113. Tomáš Satoranský se na třetím triumfu v řadě podílel devíti body. Trefil čtyři z pěti střel včetně jedné trojky a přidal sedm asistencí a dva doskoky. Jeho hvězdný spoluhráč Zach LaVine zaznamenal 22 bodů, 13 finálních přihrávek a šest doskoků.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Zdroj: Reuters

Bulls v utkání vedli až o 22 bodů i díky čtyřiapadesátiprocentní úspěšnosti střelby z pole, z tříbodové vzdálenosti se dostali na 40 procent. Vedle LaVinea patřil k lídrům i Nikola Vučevič, jenž přispěl 22 body a sedmi doskoky.

„V ofenzivě se lepšíme. Konečně začínáme chápat způsob, jakým chceme hrát,“ pochvaloval si trenér Billy Donovan.

Bulls nahrála absence torontských opor Kylea Lowryho či Freda VanVleeta. Nejvíc je zaměstnal pivot Chris Boucher, který nastřílel 38 bodů a doskočil 19 míčů, dalších 27 bodů přidal Pascal Siakam.

Sestřih ze zápasu Chicago - Toronto:

Satoranský a spol. se momentálně nacházejí na desáté příčce Východní konference s bilancí 22-28, přičemž na devátou Indianu ztrácejí jedinou výhru a na osmý New York tři s dvěma zápasy k dobru. Před návratem na domácí hřiště teď Bulls čekají ještě tři relativně hratelní soupeři: Atlanta, Minnesota a Memphis.

Výsledky NBA:
Toronto - Chicago 113:122 (za hosty Satoranský 9 bodů, 7 asistencí, 2 doskoky), Dallas - Milwaukee 116:101, LA Clippers - Phoenix 113:103, Miami - LA Lakers 110:104, Oklahoma City - Cleveland 102:129, Sacramento - Detroit 101:113, Utah - Portland 122:103.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme